Багери под наем

„Багери под наем“ е достъпна и практична услуга, която през последните години добива все по-голяма популярност и в България. Услугата багери под наем е предназначена за всички, които имат необходимост от багер и желаят да спестят излишна инвестиция в скъпа техника. С багери под наем лесно може да се справите с изкопни дейности в рамките на обекти, които са разположени в тесни пространства.

За басейните … с любов

Чист въздух, приятелски събирания, барбекю върху жар… Представете си… Прекрасната почивка, която ще ви зареди с положителни емоции. Добавете и басейн… утопия. И всичко това можете да го постигнете сами, със сравнително малък бюджет.

Басейните

Съществуват различни видове басейни. Тези, които напоследък нашумяха изключително много са пластмасовите, поради редица предимства като висока химична устойчивост, дълготрайност, лесен монтаж и бързо въвеждане в експлоатация. Същите са устойчиви и при драстични температурни промени. Не на последно място е цената – малка инвестиция, която създава чудесно изживяване.

Изграждане

Съвременен начин за построяването на басейн е изграждането му от полипропилен. Полупропиленът е признат за един от най-добрите материали, които се използват за построяването на басейн. Обичайното времетраене за изграждането на басейн е от 2 до 4 седмици.

Справи се сам

Още едно предимство на пластмасовите басейни е инсталацията. Тя не изисква специални познания. При интерес и желание дори начинаещ може да се справи сам.

Поставете началото

Като за начало определете местоположението. Повърхността, върху която се поставя басейнът трябва да бъде равна, за предпочитане далеч от дървета, храсти и т.н.  С услугата багери под наем бързо и лесно ще се справите с изкопните работи – уверете се, че размерът е 15 см повече от басейна. Дълбочината се изчислява съгласно сумата на проникване, дебелината се определя от състава на почвата.

Стъпки

  1. Изграждане на възглавница за мръсотия – поставя се в дъното на шахтата. Забъркват се смес от пясък, цимент и вода в пропорция 3:1:0.5.;
  2. Инсталиране на кофража – след изсъхване на възглавницата;
  3. Подраняване – в долната част по повърхността. Замаска от цимент и пясък;
  4. Напълнете басейна постепенно с вода, като следите внимателно постепенното му пълнене;
  5. Довършителният етап е запълването на дупки (при наличие на дупки между земята и кофража).

Вашият коментар