Бора бора – земен рай и романтика, вплетени в едно

Прелестни плажове, тюркоазени бистри води, чист въздух и разкошни пейзажи, накъдето поглед види – всичко това, че и повече, се крие в едно далечно кътче, намиращо се на приблизително 230 км от Таити.

Известен още под наименованието си „Перлата на Полинезия“, райският остров е с население, наброяващо около 9000 жители. Ако трябва да върнем малко лентата назад, ще стигнем точно до 4-и век, това разкошно място бива заселено от полинезийци, които наричат острова Вавау.

Първото проучване на Бора Бора от европейци се случва през далечната 1722 година – приблизителния период, когато Дж. Ку стъпва на сушата.

Главното селище в Бора Бора е Вайтапе, заемащо западната страна на острова, срещайки фронтално основните канали на лагуната. Наблизо има летище, достижимо единствено с лодка за не повече от 20 минути.

„Полинезийската перла“ или просто…Бора Бора

Към днешна дата Бора Бора представлява изключително живописно място, прочуто не само с  ослепителните си златисти плажове, ала и с дивата си природа, обграждаща острова от всичките му страни.

Очарователната дестинация е заобиколена от изключителен бариерен риф и лагуна – дом на безброй видове морски обитатели. Угаснал вулкан се излежава върху сърцето на Бора Бора, формиращ два върха, познати като Отеману и Пахия.

Лагуната, с която се слави разкошния остров, предоставя на туристите безкрайни опции за незабравими забавления и приключения.

Ентусиастите могат да се включат в разнообразие от  водни спортове, измежду които за най-сензационна се спряга популярната подводна разходка, която предоставя възможност за хранене на скатове и акули.

Наред с всичко това, новодошлите могат да се възползват още и от интересните идеи на най-известната местна агенция за организиране на приключения на територията на Бора Бора, а именно Moana Adventure.

Великолепният бариерен риф може да се достигне изключително лесно само с помощта на лодки, които пресичат директно лагуната, за да отведе пътешествениците до едно непознато и изключително очарователно морско кътче, където обитават прочутите чернопери акули.

За онези, които никога преди не са плували в компанията на акули, това предизвикателство непременно ще разгорещи обстановката, вдигайки драстично нивото на адреналина.

Е, готови ли сте да опитате от очарованието на Бора Бора?

Вашият коментар