Да наемем кола под наем необходимост или лукс?

lsНаемането на кола под наем често пъти се оказва доста по-голям разход, отколкото сме си мислили първоначално. Преди да прибегнем към услугата е нужно добре да планираме целите, местата и фактическото наемане на автомобила. В повечето случаи обикновено ни е нужно наемането на кола, когато се прибираме в България от Чужбина и нямаме собствен автомобил или когато сме в друга държава, но без автомобила си. В такива ситуации наемането на кола от летището си има своите допълнителни такси.

Наемането и от центъра би ви спестило тези допълнителни плащания, ако решите да ползвате градския транспорт до центъра. Освен това, ако колата ви трябва точно за уикенда, то тогава и цените са по-високи от делничните дни. Много е важно добре да прецените, каква точно кола е нужна за пътуването ви. Модела и марката автомобил са важни и от гледна точка на самото шофиране. Ако сте се запътили към места с трудно проходими пътища или сте повече хора ви е нужен автомобил отговарящ на тези критерии. Като цяло при наемането на автомобил предварителната резервация по телефона или в сайт онлайн е по-добрата опция.

Така ще си осигурите модела и марката кола, която желаете. Ще изберете часовете, в които да я вземете и времето за което ви е необходима, без да сте ограничени от наличните автомобили на място. Преди всичко ще можете да се възползвате от предлаганите добри оферти за намаления, при по-ранни резервации. Трябва да помислите и за скоростната кутия, обикновено автоматичните са по-скъпи за наемане от ръчните, както и за разхода на гориво на автомобила. При наемането на кола под наем е нужно да предвидите и обстоятелства свързани с депозит по наемането, размера на застраховката на автомобила и какво включва тя, при евентуален инцидент.

Така, че добре изчислите възможностите на бюджета си. Ако искате да наемете кола в чужбина е добре да се запознаете дали там вашата книжка за шофиране важи. Да помислите за GPS система за ориентация и дали ще ви трябва детско столче за автомобила. Така, че да наемеш кола от една страна си е чиста необходимост, но от друга въпрос на лукс и възможности.

Вашият коментар