Децата и големите телевизори

Няма начин, всеки от вас да не си спомня, че когато бяхте малки винаги ви се караха, да не стоите толкова време пред телевизора. Дали очите „щели да ви се вземат“ или нещо подобно, но винаги ви се караха да не прекарвате много време пред него. Сега може и да ви е яд, че наистина сте стоели пред него толкова много време, но дали това наистина е било вредно за вас и дали сега трябва да го повтаряте на децата си?

Преди, когато телевизията още прохождаше, нямаше много нови филми, нито качеството на картината беше добро, да не говорим, че самото качество на телевизора изобщо не струваше. Стари, големи и тежки, на някои още им харесват на други не, всеки със своят вкус.

Дали нещо не се промени за всичкото това време? Естествено, че да!

Технологията вече е толкова различна, че като започнем от нови филми, та стигнем чак до плоски телевизори, включващи в себе си изключително голям набор от функции.

Екраните вече предлагат всякакви видове защита за очите, да можете да гледате по-дълго и то без да ви болят очите или дори да се изморите. За тези от вас, които искат да използват голям телевизор за компютъра си, можете да се насочите към очила, специално създадени за компютри.

Да не се отплесваме от темата на вашето детство. Сега може ли да оставите децата си да гледат телевизия пред големият, плосък телевизор? Замислете се малко, че те почти спят с телефоните си, да не говорим за някакъв телевизор. Всъщност, един телевизор няма толкова голям шанс да навреди на очите на вашият малчуган от колкото неговият телефон.

Както вече ви споменахме, много от телевизорите имат защитни слоеве за очите и ако проучите внимателно пазара, може да гледате нови филми с часове и няма да имате проблеми със зрението.

Най-лесното проучване, което можем да ви предложим е да разпитате приятелите си, колеги и всеки, които има подобен телевизор. Нека да кажем, че те вече са се „опарили“ и са си купили телевизор, без значение дали има защита за очите или дали те са си направили проучване за него или не. Те могат да ви дадат много по-добро мнение от многото „компетентни“ продавачи в магазина.

Също така, не ви съветваме да си купувате голям телевизор от интернет, за да не се окажете прецакани по някаква причина накрая.

И ако още се чудите на въпроса – Дали да оставите детето пред телевизора, то тогава първо погледнете телевизора. Защото колко по-стар и „смотан“ е той, толкова по-голям е шансът да повреди очите на детето ви.

Вашият коментар