Евтини и качествени врати – има ли?

евтини врати

Може ли да се намери на пазара в България интериорна врата, която е едновременно хубава, качествена и евтина? Това е въпрос който вълнува доста хора. Ще се опитаме да подчертаем някои от най-важните параметри на вратите и да направим анализ.

Елементи на вратата от които зависи цената

Цената на интериорната врата се определя от няколко важни фактора. Ето кои са те:

  • Материал – това е един от водещите фактори, определящи цената на интериорните врати. Една солидна дървена врата може наистина да приповдигне атмосферата в дома. Тя има естествен облик и създава стил и комфорт, а и е доста издръжлива. Недостатък е, че този материал е много скъп. Алтернативата е врата с куха вътрешност която естествено е по-евтина, но има своите недостатъци като лоша издръжливост.
  • Дизайн или облик – допълнителните изисквания към визията на интериорната врата също имат своя принос към цената. Ако желаете да има гравирани или изобразени елементи върху вратата, това ще означава по-висока цена. Ако сте привърженици на стъкло, това също ще оскъпи.
  • Заключваща система – това важи повече за входните врати, но някои потребители ще имат нужда и от такава функционалност за интериорните си врати. Тук се следва златното правилно – колкото повече сигурност желаете, толкова по скъпо ще ви излезе.
  • Шумоизолация – ако обичате тишината и спокойствието сигурно ще желаете и добра шумоизолация от вашата интериорна врата. Това удобство също ще повлияе на цената на крайния продукт. В крайна сметка всеки си преценява дали иска да слуша как децата крещят и викат в съседната стая докато сте легнали да поспите за малко.

Има ли евтино и качествено решение в крайна сметка

Важно е да се спомене, че евтини интериорни врати не означава в лошо състояние. Просто трябва да прецените какъв компромис сте склонни да направите от гореизброените елементи. Винаги може да получите бюджетно решение, но ще трябва да се лишите от някои удобства.

Допълнителни разходи

Бъдете наясно, че още не сме споменали доставка и монтаж на вратата. Някои фирми включват това в цената, но не всички. Бъдете сигурни когато поръчвате. След монтажа може да се наложи измазване на стената покрай новата врата, така че трябва да предвидите и бюджет за това.

Вашият коментар