За вашето здраве и сила в България.

Ако искате да сте здрави и във форма, трябва да тренирате, нали? За някой това обаче непосилно поради ред причини – малки деца, липса на време от работа, прекалено тежка работа и прочее. Не всеки има времето в нашият натоварен свят да спортува редовно. Времето не е всичко. Време, ще се намери, но желанието е това, което спира много хора да се захванат с тренировки за тяло. Защо вие да се спирате?

Трябва да намерите онази мотивация, която би ви вдигнала от стола и ще ви накара да се разтегнете, да промените начина си на живот и най-важно – храната. Здраве и сила се постигат с тренировки и правилно хранене. За много хора в България е трудно да се хранят здравословно, но ако потърсят достатъчно информация по въпроса, могат да се намерят добри заместители.

Вашият мотивационен модел.

Какъв би бил вашият мотивационен модел? Нещо, което наистина да ви накара да се изпотите? Пълнички сте, корема ви не влиза в много дрехи, дупето също, никой не ви заглежда, мислите се за грозна/ен и прочее? Това са основни причини да се хванете и да се потрудите. А опитвали ли сте нещо по-различно? Нещо, което не се среща много, нещо което не много ваши близки и приятели го правят?

Нестандартното не винаги е решение, но понякога помага. Ако искате да отслабнете, но някак си не може да комбинирате тренировка с нещо друго от вашият дневен график – отидете на разходка. Все някъде около вашият дом се намира парк, градина, поляна или нещо, което има достатъчно място за бягане. Потичайте из парка, никой няма да ви гледа странно, че просто бягате напред назад.

Планината като фитнес уред.

Това би било отлично „изтезание“ за вашите здраве и сила. Колкото повече усилия правите и колкото повече мускули едновременно подлагате под напрежение, толкова по-голям и по-добър ще е ефекта от тренировките ви. Дори да живеете в големият град, пак се намира място за тичане. Искате нещо у дома? Прекалено сте срамежливи за фитнес зала, дори за улиците?

Тогава отделете време и направете своите тренировки вкъщи. Има изключително много онлайн уроци, където нагледно ви бива предоставено как точно да направите упражнението и за коя част е то. Така, още по-добре може да се фокусирате върху проблемните ви зони и да подобрите вашето здравословно състояние. Какво чакате още?

Вашият коментар