За ползите от кафето

кафеАко обичате да пиете сутрешно кафе, ето малко известни факти от ползите на тази напитка. Употребата на кафе в съчетание с алкохол ще предпази вашия черен дроб, звучи нереално, но е доказан факт. Друг малко известен факт е предпазване от болеста на Паркинсон, тези които не обичат кафе са изложени на риск от заболяване в пъти понече от тези които консумират ежедневно.

Кафето се използва и в козметиката за направата на лосиони за тяло, сама съставка предпазва кожата от рак и развитие на злокачествени образувания.

Кафето има голямо съдържание на антиоксиданти, повишава настроението, това се дължи на съставката допамин, затова не бива и да се прекалява, като оптималната доза е 1-2 чашки на ден.

Кафето спомага за премахване на болки в мускулите след тренировка, не нарушава сърдечната дейност, действа на паметта като я подпомага, особенно подпомага така наречената кратковременна памет, ето защо студентите е добре преди изпит да изпият една чаша кафе.

Хипертониците знаят, че кафето не им вреди, наистина кръвното се повишава, но това е доказано, че е за кратък период и не нарушава трайно кръвното налягане на човека.

Има ситуации в които кафето е полезно дори и при децата, в редки случаи се използват кофеинови инжекции, които спомагат при бебетата и малките деца за подобряване на дишането.

Употребата на кафе дори ще намали ходенето Ви при зъболекар, но трябва да се консумира без мляко и захар.

В заключение на тези малко известни факти, консумирайте хубаво кафе в умерени дози и приятна компания!

One thought on “За ползите от кафето

Вашият коментар