Какво е Азиатския Хендикап и полезен ли е той за залагащите

Мондиал 2018 в Русия чука на вратата, а Азиатският хендикап е популярен залог на футбол и се използва от много играчи. Вие може да залагате на азиатски хендикап за домакин и гост. Азиатският хендикап дава предимство на един от двата.отбора. Вие може да подкрепите с гоп, два гола или повече един от отборите със залога азиатски хендикап.

Азиатският хендикап има различни линии. Те може да се разделят на плюсови и отрицателни. Замисълът при плюсовия азиатски хендикап е идентичен – да подкрепите даден отбор да не загуби като границата за голове може да бъде различна. Плюсов хендикап се предлага за по-слабия отбор в срещата. Например когато някой гранд се изправя срещу по-слаб съперник в първенството, залагащите могат да заложат плюсов хендикап за аутсайдера. Какви са вариантите?
Хендикап +0.5 – Тази опция е идентична с двоен шанс. На този вид хендикап вие залагате, че отборът няма да загуби двубоя.

Хендикап +1.0 – Плюсовият хендикап 1.0 ви дава възможност да спечелите в случай, че вашият отбор не загуби двубоя. Например заложили сте на Бърнли +1.0 срещу Челси. Ако двубоят завърши при резултат 1-1, то вие печелите. Ако обаче Бърнли загуби с 0:1 или 1:2 (с един гол разлика), то вашият залог се отменя, тъй като такава е тази стойност на хендикапа. Губите в случай, че Бърнли загуби с две или повече попадения.
Хендикап +1.5 – При тази опция означава, че вие прогнозирате даден отбор да не загуби с два гола разлика или повече. При всеки друг резултат вие печелите. Например ако смятате, че Бърнли ще загуби с най-много един гол разлика от Челси, то това е залогът, който трябва да направите.
Азиатският хендикап има и по-високи плюсови стойности. Той се определя от силата на отборите и фактора домакинство. Например на срещата Барселона – Хетафе, вие може да видите хендикап от рода на +3.5 за Хетафе.

Азиатският хендикап има и следният вид за плюсови стойности – +1.5, +2.0. Тук залогът се разделя на половинки като основната идея е даден отбор, да не загуби с два или повече гола. Например при резултат 1:2, вие печелите целия залог. Ако обаче мачът свърши 3:1, то половината ви от залога губи, защото сте заложили +1.5, а останалата стойност +2.0 се отменя и част от парите ви се връщат, но в крайна сметка ще сте на загуба.

Отрицателният азиатски хендикап е за по-силните отбори, фаворити в двубоите, които се очаква да запишат изразителни победи. Азиатският хендикап дава възможност на играчите да залагат на по-високи коефициенти, когато смятат, че един отбор ще спечели убедително своя мач. Вместо да се залага на коефициент от рода 1.20 за знак 1, вие може да заложите победа на домакина с азиатски хендикап -1.5 (да спечели с два гола разлика) на по-висок коефициент. Така при успех с 2:0, 3:0, 3:1 или друг голям резултат за вашия фаворит, то ще спечелите. Линиите тук са подобни на тези за плюсовия хендикап, само че с отрицателни стойности.

Опцията азиатски хендикап е изключително полезна за играчите. Мнозина професионални типстъри използват азиатски хендикап и имат стратегии за залагане с тази опция. След около месец започва Мондиал, азиатският хендикап е много подходящ за залози и за групите и финала на световното първенство по футбол 2018. Много е добре да знаете как правилно да използвате азиатския хендикап и кога да заложите на него, а не на краен изход в срещата.

Вашият коментар