Какво трябва да вземем предвид при избора на сватбен видеоператор?

Все по-модерно е вашата сватба да бъде заснета на видео. Дори да си мислите, че в това има излишна пищност и показност, не е така. Сватбеното видео е мил спомен от прекрасния ден, в който животът ви се е променил към по-добро. Макар да си мислите, че това е излишен разход, ако не си го подарите, след време ще съжалявате. А и представете си само: в деня на годишната от сватба показвате на своите деца видеото, а те се разтапят от удоволствие. Така им засвидетелствате пример за истинска любов и семейна обич. А и за вас би било интересно да се видите след време. Да изживеете отново онзи миг, в който вие сте били най-важни.

За заснемането на добро сватбено видео се нуждаете от много добър сватбен оператор, който да е на разположение за събитието от началото до самия му край.

Негова задача е да улови всеки миг от най-добрия ъгъл, да запечата усмивките на гостите, на младоженците и да попие от атмосферата така, че след време, когато децата гледат видеото, да въздъхват доволно.

Какво е важно да имаме предвид при избора на сватбен видеооператор?

Преди всичко сватбеният оператор трябва да работи в екип с фотографа. Видео заснемането е разказване на история, но от оператора зависи кои мигове ще хване и как ще се получи цялостното видео. Колкото и еднакви да ви се струват всички сватбени видеа, които сте гледали, те все пак се различават. Защото всеки видеоператор си има своя концепция, свой начин на работа и неща, които забелязва. Подходът е важен.

Вслушайте се в препоръки на близки и приятели за подходящи оператори. Важно е да се запознаете с работата им предварително, дори да организирате среща, за да уточните детайлите по събитието. Така и за вас, и за него ще е по-удобно.

Доверието

Проверете какви са отзивите в интернет, дали видеооператора е член на на националната асоциация, дали на сайта му има отвизи от клиенти. Проучете го.

Уточнете датата. Тя е най-важна. Видео операторите снимат различни събития (рожден ден, сватби, кръщенетa и др.) затова е важно да го ангажирате навреме.

Информирайте се колко ще ви струват допълнителните часове, които ще остане сватбения оператор, тъй като събитието не може да бъде предвидено.

Изберете вашия сватбен видеоператор и се насладете на магията на предстоящия личен празник. След време ще се радвате, че сте съхранили любовта и емоциите от този така мил момент.

Вашият коментар