Как да изберем най-подходящия спален комплект за нас

Всеки човек се нуждае от качествена почивка и сън след тежкия и уморителен трудов ден. Първото нещо е да си вземете един топъл душ, когато се приберете. След това ви очаква уютната спалня – тя трябва да бъде именно такава, за да си осигурите качествена почивка и сън.

В миналото човечеството не е имало проблемите, които имат днешните хора. Всичко необходимо са правили на земята – хранене, спане и т.н. Чак при египтяните се е стигнало до решение, че най-удобният начин за спане е на малко по-високо. И вместо на хамаци, това да бъде на легла. По-късно римляните измислят легло, в което слагат вълна, слама, тръстика. Такива легла могат да се видят в някои български възрожденски къщи. За наше щастие по-късно някой изобретява и спалното бельо. Така че, можем да кажем, че сме късметлии. А избора на спални комплекти е толкова богат и разнообразен, че човек често не знае какво точно да купи. Произвеждат се във всякакви материи, стилове и десени. И още по-добре, защото има за всеки по нещо.

За да избере човек най-доброто спално бельо за него, е достатъчно да се отдаде на интуицията си. Най-добри материи, безспорно са естествените. Такива са бамбука, памука, ранфорс. Изкуствена материя е полиестера, заради което цената му е по-ниска, както и качеството. Но пък е здрав материал и много семейства го купуват за спалнята си. Една от най-добрите материи за лятото е сатенът. Той се предлага в много спални комплекти – чаршафи, калъфки за възглавници и горни завивки. Преди да пазарувате, вземете размера на вашето легло, защото спалното бельо също има размер.

Изключително популярни стават спалните комплекти с 3D рисунки по тях, както и с най-различни фигури и ефекти. Използва се реактивно багрене за оцветяването, така цветовете издържат повече. Остарялата технология на директно боядисване почти не се ползва, защото цветовете лесно избеляват.

Вашият коментар