Как да изберем перфектната вечерна рокля?

Вечерната права рокля е може би най-популярния тоалет, призван да представи женската фигура по най-добрия начин. Правилно подбрания модел е гаранция за безупречен образ.

Класическа права рокля

Класическата права вечерна рокля по правило е черна, с обло високо деколте, без ръкави, с дължина около коляното или малко по-ниско. Талията може да е подчертана, което несъмнено визуално прави фигурата по-стройна и придава женственост.

Роклята може да има проста кройка или да се състои от няколко детайла. Колкото е по-нестандартна фигурата толкова кройката е по-сложна. На пазара се предлага огромно разнообразие от модели вечерни рокли в различен ценови диапазон, които биха удовлетворили и най-претенциозния вкус.

За жените с несъвършени форми се изработват модели с ръкави. Такива рокли са любими на дамите не само за вечерни събития, но и предпочитани за офиса. Биха могли да бъдат от плътен трикотаж, жарсе, туид, в един цвят, каре, райе. Такива рокли са незаменими през студеното време и за всеки ден.

По-пълните ръце могат да се замаскират като се подбере модел с буфан ръкав. А три четвърти ръкавите са по-удобна алтернатива на дългите ръкави за пролетния и есенния сезон. През лятото са подходящи вечерни рокли с къси ръкави, а моделите с паднало рамо ще скрият по-едрите рамене. Понякога вечерните рокли са двупластови, с къс ръкав или без, от копринена материя. Такива модели често можем да видим представени от известни светски дами.

                                  Мини или миди вечерна рокля

Дамите със стройни бедра могат да си позволят мини дължина на вечерната рокля. Късата рокля трябва да бъде максимално изчистена. Може да изберете не само класически обувки на токче, но и сандали на нисък ток или с плоска подметка. Дори спортните обувки добре се съчетават с вечерна рокля при условие, че аксесоарите и прическата са подбрани грамотно. Мини правата рокля е предпочитана от дамите с нисък ръст, тъй като миди дължината не е подходяща за тях. Дължина под коляното могат да си позволят дамите с по-висок ръст. Такава дължина е подходяща и ако имате по-едри колена или бедра. Но обувките в този случай трябва непременно да бъдат на токче.

 

Ако сте по-пълна, правата вечерна рокля е моделът, на който можете да заложите. Правата рокля издължава силуета, а такива допълнителни елементи като драперии, декоративни елементи от контрастна тъкан, якички и брошки ще отвлекат вниманието от проблемните места и излишния обем. Главното, което трябва да се запомни е, че роклята трябва точно да ви подхожда по размер. В идеалният вариант вечерната рокля трябва да бъде ушита по ваш размер.

За жените с ръст над средния са подходящи високи обувки.

Сега на мода са уникалните и нестандартни модели вечерни рокли. С правилно подбраните аксесоари всяка дама ще блесне със своята рокля на тържествено събитие или празник.

 

Вашият коментар