Как да обзаведем дома си – 1

Навярно, поне веднъж в живота си сте виждали празните стаи в едно жилище, било то заради нанасяне, напускане или просто защото ви се е наложило да правите основен ремонт, заради наводнението,  което съседът ви от горният етаж е предизвикал. Истината е, че един дом без мебели е крайно неудобно място, дотолкова, че дори и изобщо да няма къде да седнете, пак бихте направили едно импровизирано столче от куфара си, например. И ако един дом е без мебели, то какво да кажа за тези, които вече от години ви чакат за смяна, но все някак не им идваше редът…

За щастие, изборът на мебели е огромен и колкото и да сте придирчиви към цялостния вид на стаите си, то все ще успеете да намерите нещо, което ще е по ваш вкус. Мебелите сами по себе си са в много и различни видове. Предложенията на пазара са невероятно много и затова е добре преди да се „юрнем” към магазините или пък да влизаме в мрежата и безразборно да „цъкаме” по страниците на мебелните магазини, не би било зле да седнем и да отделим специално време за да си помислим, какво точно желаем и какво би вървяло на разположението на стаите.

Съгласете се, че не става и не върви в една малка стая да сложите голяма трапезна маса, която на всичкото отгоре се и разтяга!

Това би изглеждало нелепо, а и вашите движения биха били силно ограничени. Ето защо е добре да си помислите на спокойствие, какво точно желаете, за да направите правилния избор, когато дойде вече време да купувате. Начертайте си план за действие – разделете жилището си на отделни помещения (или поне тематично обособени зони), така че да „запълните“ всяка зона с подходящите за нея мебели.

В следващата статия ще започнем с попълването на създадените зони – не пропускайте.

Вашият коментар