Как да обзаведем дома си – 2

Нека да изброя най-важните мебели, от които има нужда домът ви. Това са:

Трапезни и холни маси

Само при масите, видовете са повече от колкото може човек да си представи. При избора ви нека да има някаква кореспонденция с цвета  на стените и разположението на стаята. Най-използваните материали, от които се правят масите, са дърво, хром и стъкло. Повечето хора предпочитат все пак от стъкло да бъде холната масичка, но това е вече въпрос на личен вкус и избор. Напълно простимо е, ако предпочетете да е обратното – холната от дърво, а трапезната от стъкло. Комбинациите може да са всякакви, стига да си вървят на помещението, в което се намират дадените мебели. Цветовете и формите разбира се няма да ги изброявам, защото там нещата са в още по-богата палитра.

Столове

Също както и при масите, но с единствената разлика, че някои от тях са тапицирани с плат или най-често с еко кожа, особено при офис столовете. Ако имате голямо холно помещение и интериора позволява, един люлеещ се стол би допринесъл много за уюта вкъщи.

Кухненски шкафове

Абсолютно същия голям избор като при масите и столовете, което между другото е хубаво да спомена, че е за предпочитане да си вървят с трапезната маса, ако се намира и тя в кухненското помещение. Хубавата кухня обаче не е само шкафове, маси и столове – за да се чувствате добре в помещението си за хранене, изберете подходящите картини за кухня.

Холни шкафчета и етажерки

Както при кухненските, така и при холните, мебелите да си отиват с интериора на въпросното помещение, в което се намират, за да осигурят уют и спокойствие вкъщи. Видовете са многобройни. Независимо дали ще изберете по-изчистен модел или не, правилото си остава същото, нещата трябва да си кореспондират без натрапчивост. Гледайте да ви е уютно. Все пак в хола, човек прекарва по-голямата част от времето си, когато си е вкъщи.

Вашият коментар