Как да открием най-добрите обяви за работа в чужбина?

В дигиталния свят на възможности и взаимна свързаност става все по-лесно да открием това, което търсим. Намирането на работа в чужбина онлайн вече не е мит, а все по-лесен начин да достигнем до места, за които не сме и мечтали.

Има ли обаче вълшебна формула, с чиято помощ да намерим най-добрите обяви за работа в чужбина, подходящи за нас? Разбира се, че не, но винаги може да използваме тези стъпки, с които ще отсеем най-доброто.

Стъпки за откриване на актуални обяви за работа в чужбина

Преди да започнем да си търсим работа в чужбина, трябва да помислим над това какво точно искаме да работим. Достатъчно квалифицирани ли сме за него? Владеем ли чуждия език на добро ниво? От кога можем да започнем? Как ще си подсигурим финансовата част за пътуването и редица други важни детайли. След като уточним това, е време да пристъпим към търсенето.

 

 1. Подгответе своето CV така че да бъде актуално и привлекателно.Най-важното нещо при търсенето на работа е как ще се представите като кандидат. За да ви забележат, още повече в чужбина, нужно е да сте си свършили домашното много добре преди това. Подгответе своето CV, включете в него всичко важно и ценно, което ви прави подходящия кандидат за дадена позиция. Например, ако кандидатствате за работа като болногледач в Германия, опишете релевантен опит, който имате. След това го огледайте за правописни, смислови и технически грешки. Много лошо впечатление прави представяне на кандидат, което е пълно с грешки от недоглеждане. След това вече сте готови за следващата стъпка, а именно…

 

 1. Потърсете в глобалната мрежа – Google.

  Като започнете да търсите работа, не се хвърляйте на първата обява. Първо, сондирайте мнение. Направете си изводи за това, което търсите – какво е заплащането, конкурентно ли е, отговаряте ли на всички изисквания. След това проучете внимателно какъв е стандартът на живот в дадено място/държава. Много е важно да имате предвид всичко това, за да може да си направите сметката с парите. В чужбина заплатите са различни, но и стандартът на живот е по-висок от този в България. Обмислете добре колко пари ще са ви необходими на месец за наем, транспорт, храна и др.

  3. Проучете работодателите от обявите.

  Преди да кандидатствате по обява за работа в чужбина, трябва да проучите работодателите. Всичко, което откриете, ще ви е от плюс. Например, какво споделят служителите, какъв е маниерът на работа във фирмата, има ли голямо текучество, има ли дългогодишни служители, фирмата има ли допълнителни програми за служителите си с цел да ги облагодетелства и др.

 2. Ако всичко е точно – пускайте се в дълбокото!

  След като сте изпълнили всички стъпки и няма нищо притеснително, време е да скочите в дълбокото. Успех! Най-хубавото ви предстои.

Вашият коментар