Как да се държиш на парти когато си сама?

Подготви се. Независимо дали е лично или служебно събирането, не трябва да забравяш защо си на него. Разбери колкото се може по-бързо какъв е планът и какви хора (възраст, професия) ще присъстват.

Намисли си няколко добри теми на разговор. Ако си подготвена с няколко реплики, ще се почувстваш по-уверена. Поддържай разговора и изглеждай като заинтригувана. Ако събирането е служебно – подхвани тема от практиката, а ако е лично – говори за компанията си или за някой общ приятел. И в двата случая ще ти помогне, ако изглеждаш заинтригувана от това, което разказва събеседникът ти.

Намери си добро извинение да излезеш от разговора. Помни, че си там, за да се запознаеш с различни хора, затова се старай да не говориш цяла вечер с един и същ човек. Кажи, че отиваш да си вземеш нещо за пиене или представи човека, с когото говориш на някой друг и след това се извини, че ще ги оставиш.

Бъди позитивна. Никой не обича негативизма, затова избягвай да критикуваш събитието. Учтивостта и позитивизмът винаги правят добро впечатление и могат да отворят много възможности.

Кажи „благодаря“ и „приятна вечер“. Кажи „Благодаря за компанията“ и „Довиждане“ на хората, с които си говорила. Това е прекрасен повод да си размените контактите.

Вашият коментар