Как да станем Афродита – грим и прически в гръцки стил

красота

Още в древна Гърция знаели как да направят жената красива. Гръцка богиня – не всяка красавица получава такъв комплимент. Осен красота, дамата с гръцка хубост, трябва да има благородството и идеализмът, предавани от древността. За постигане на образа на Афродита ще помогнат правилният грим и прическа в гръцки стил.

Гримът – тук всички нюанси на кафявото се използват. Не се прави нищо изкуствено.

Визуално се уголемяват очите. Това се постига, чрез нанасяне на сенки и блясъци, върху целия клепач, черна спирала, върху миглите. За да се подчертаят скулите, се нанася руж бронзов загар. Нежността се добавя с розово червило на устните.

Прически, достойни за богини

За да създадете приличен образ на богинята ви трябват буйни дълги къдрици. Тези, които нямат такива, няма от какво да се разстройват. Съвременните технологии за удължаване са в състояние да направят почти всяка коса дълга и гъста.

Колегите от ladybook.bg споделиха, че за да направите косата си къдрава, има много методи – от папилоти до къдрици.

Необходимо е да се сресвате дългите и гъсти къдрави коси назад, да се постави специална гумена подложка, да се навие коса, върху нея и да се създаде красива структура на главата. За да сме сигурни, че няма да се разпадне, косата се подсилва с фиби.

Да се смята обаче, че гръцките богини са носили само такава прическа, е погрешно. Ето няколко вида други прически. Те са лесни за правене, дори у дома:

Поставете обем в косата от корените. Разделете къдриците на две части, усучете ги със златна верижка.

Завийте косата, придайте й обем, приберете краищата под панделка. За тази прическа се нуждаете от красива закачлива панделка, която трябва да подчертае цялото съвършенство.

Обемна пухкава коса. Това може да е прическа с пухкава една страна. За целта, отделете кичура и оплетете плитката, около челото, като постепенно добавяте нови кичури. Вплитането на косата до края може да стане със златна дантела или диадема, вплетена в плитката. Такава ще украси цялата прическа.

Метнете дългата и права коса на една страна. Вплетете плитка, около челото по същия начин, както в предишната прическа. За целта, вплетете я до края и същото направете в другата посока. Цялата коса трябва да е в къдри.

Визията на Афродита

Благородни, великолепни прически с богатства и бижута, диадеми, панделки за главата, златни дантели и фиби. Всичко това ще допринесе за излъчването ви на Афродита.

Вашият коментар