Качествени български вина, подходящи за подарък

червено вино за подарък

Редовен проблем на средностатистическия човек е „Какво да подаря на мъж за имен ден?“, „Какво да подаря на жена за юбилей?“, „Какво да подаря за рожден ден на татко?“, „Подходящ коледен подарък за мъж/жена“ и редица подобни варианти, които всеки един от нас си е задавал, а същевременно и попитал „чичо Гугъл“ по темата.
Отговорът на всички тези въпроси е един и същ: ВИНО!
Виното е подходящ подарък за всеки случай, по всеки повод и по всяко време! Българите обичаме основно червеното виното, дори повече от ракията. Е поне ние така си мислим. Жените обичат розе и бялото вино по подразбиране, а истинските жени – обичат и червеното вино. Мъжете пием основно червеното вино, защото обичаме хубавото мезе, а и някак свързваме зимата и студеното време с хубаво червено вино, в комбинация с вкусна мръвка или тънко нарязано мезе. Лятото някак предпочитаме бирата пред бялото вино, но това не е при всички хора.

Когато става въпрос за подарък под формата на алкохол или конкретно в случая – вино, то естетсвено идва и въпроса „Какъв бюджет е отделен за подарък?„.
Всеки според възможностите си, но в днешно време се счита за срамно да не можеш да отделиш поне 20-30 лв. за подарък. Именно и това прави виното много подходящ подарък, защото за тези пари е трудно да намериш нещо качествено и да не е поредния излишен китайски сувенир, който получилия го ще се чуди какво да прави.

Виното – това е друго нещо. Истинските ценители на божествената напитка ще се зарадват на такъв подарък, особено от по-висок клас вино. За по-висок клас можем да приемем ценови диапазон над 50 лв, но реално за наше щастие са налични и доста страхотни вина в ценовия диапазон около 30 лв.

И тъй като е декември месец, то на почит е червеното вино. Естествено трябва да познавате личните предпочитания на празнуващия, тъй като не е много удобно да подарите червено вино на някой, който предпочита бялото. Още по-неудобное да подарите алкохол на човек, който не пие.

Но приемаме, че ще подаряваме червено вино на мъж или жена, които знаем, че обожават напитката.
Ето 3 страхотни червени вина, които ще зарадват всеки, който може да отличи евтиното от качественото. Качествено не ознавава, че трябва да е скъпо.
И тъй като българите не сме свикнали да даваме повече от 10 лв. за вино в магазина, то моментално всичко до 50 лв. е повече от прекрасен вариант като подарък.

Червено вино за подарък до 30-40 лв.

  1. Купажно вино Yamantievs Marble Land Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah 2019
  2. Рубин – Tipchenitza Oak Barrel Rubin 2020
  3. Отлежало купажно вино от DOGMA Merlot & Syrah & Cabernet Sauvignon Barrel Aged

И трите са превъзходни червени вина, а информацията за тях, както и още много други червени вина, видяни и опитани на винено изложение.

Вашият коментар