Къде в БГ да купим самолетни билети след празниците

За повечето авиокомпании празничните дни и дните около тях са добър повод за да вдигнат цените на самолетните билети – определено това е времето, в което всеки от нас в стремежа си да бъде със своите близки е склонен да пътува и на по-висока цена. Предполагам за никого не е тайна, че именно тогава цените на самолетните билети са едни от най-скъпите, а местата сършват около 2-3 месеца предварително.

След като отмине еуфориата около Коледните и Новогодишни празници, пазара се стабилизира, и ако все още имате желание и възможност за нови прилючения именно тогава е момента да ги реализирате.

В периода от 15-ти януари до към края на март можете да закупите самолетни билети на доста изгодни цени, дори и само няколко дни преди отпътуването Ви, което в силните сезони е мисия невъзможна.

Пътуванията в дните след празниците са особенно подходящи за хора, които нямат възможност да планират своята почивка дългосрочно или  са с по-ограничен бюджет. Тогава можете да резервирате и хотел на доста прилична цена.

Поради липса на голям човекопоток, авиопревозвачите са склонни да правят и допълнителни промоции за своите самолетни билети и тогава цените са още по-ниски. Добре би било, преди да пристъпите към самата покупка, първо да се информирате относно условията на промоционалната цена, защото след това е възможно да останете неприятно изненадани. Почти винаги промоциите са свързани с определени ограничения, като например забрана за промяна на дата или невъзстановяване на заплатената сума в случай, че Ви се наложи да отмените пътуването си.

Имайте в предвид, че тези рестрикци почти никога не се обявяват предварително и поради тази причина Ви съветвам да потърсите съвета на специалист в тази област. Особенно полезни могат да Ви бъдат служителите от туристически агенции, които са оторизирани за работа с глобалната резервационна система за продажба на самолетни билети, в чиято база данни се съдържа най-пълната и актуална информация, която ще даде изчерпателен отговор на всеки Ваш въпрос. Приоритет за агенцията е високото ниво на обслужване, като  винаги  се ръководят и изпълняват своите задължения в интерес на клиента.

Вашият коментар