Къде в България да си купя жилище?

Където е най-евтино естествено! Шегата настрана. Вие сте млад човек, искате да се преместите на място на което не сте били до сега? Искате да видите нова част от България? Или просто сте решили да ставате студент и не знаете къде да се преместите? Нека се опитаме да ви дадем няколко насоки за вашият избор за жилище.

Да започнем с това – дали ще наемате жилище или ще закупувате? И двата варианта имат своите плюсове и минуси, нека разгледаме варианта да си закупите жилище. Може да е апартамент, може да е къща на село, близо до града – изборът е ваш. Искате да си купите къща. В това няма нищо лошо, може да е къща на село ,там е спокойно, ако вече сте се наситили на градският шум, това би бил перфектен начин да избягате от града.

Къща на село, но с много ремонти?

Естествено, дори апартамент да си купите може да му трябват ремонти. Ремонта на къщата е доста по-обемен обаче, защото там имате повече от една стая, покрив с тухли, външни стени, градини и прочее. Ако ще инвестирате в жилище на село, ще е добре много внимателно да планирате инвестицията си.

Ще живеете ли там за постоянно, ще го препродадете ли, решението е изцяло ваше. Искате да си вземете къща, да вложите малко пари и после да изкарате повече от нея. Вземете нещо, близо до града, някъде около морето. Естествено, може да попаднете на някоя къща, която е близо и до плажната ивица, но с голяма нужда от ремонти. Така, ще смъкнете цената, но колко обаче, ще вложите в нея?

Къща на морето.

Къщите по морето имат шанса да ви върнат инвестицията след няколко години със солидна печалба. Колкото повече се покачват цените на всичко, колкото повече търсене има за летният сезон и за пребиваване по морето, толкова по-голям е вашият шанс да спечелите от това.

Ще трябва внимателно да мислите и за инвестицията си. Дали ще препродадете къщата или ще я отдавате под наем. Ако естествено искате да живеете в нея, може да си направите едно страхотно кътче на морето, но зимата, може да ви се стори доста студена. Внимавайте с изолацията и методите ви на отопление.

Вашият коментар