Късна почивка

Сезонът на отпуските може и да отминава вече, но това не значи, че сме си починали достатъчно, ако изобщо е възможно.

Много от нас са намерили време и средства за море и/или планина, но други са използвали почивката за ремонти или домашни ангажименти.

Без значение малко ли ви е дошла заслужената почивка или изобщо не сте видели такава, човек все пак иска да се поглези от време на време.

Септември и октомври, а защо не и ноември не са лишени от възможности за късна почивка.

Направете една бърза сметка колко средства можете да отделите за тази цел и се захващайте с търсене.

Единствените ограничения могат да дойдат от финансовите възможности, но и с малък бюджет имате избор.

Като се започне от една или няколко еднодневни разходки в близката планина, местност или град и се стигне до пътуване в съседна страна за седмица.

Вече сте разгледали многократно всичко около вас, но парите за екскурзия са ограничени? Може да се спрете на еднодневна екскурзия в България или близка страна като Турция, Сърбия, Румъния, цените започват от 18 лева на човек.

Все по-популярно става и предлагането на различни ваучери за почивки и екскурзии, заслужава си човек да погледне и тези оферти. С наближаването на есента цените стават доста по-достъпни, а предлаганите екстри повече.

Ако ви е омръзнало да си стоите в града, може да си вземете къща под наем в някое китно селце. Разделете я с компания от приятели и така може да получите 3-4 дни почивка на много добра цена.

Времето все още е хубаво и позволява да се ходи на палатка, хижа, бунгала, изберете непознато място и си създайте сами малко приключение като се разходите сред дивата природа, изкачите някой връх, видите водопад или посетите пещера.

Историческите забележителности и древни гробници също заслужават да им отделите малко време и внимание.

На съвсем приемлива цена се предлагат и почивки за 2-3 дни в съседни страни, така можете да разгледате всичко интересно по-спокойно отколкото само за ден и да усетите атмосферата по-добре.

Успеете ли да отделите време и средства за цяла седмица, то няма за какво да съжалявате, че сте пропуснали нещо през лятото. Все пак не е задължително вашата ваканция да бъде в разгара на сезона и жегата.

Късно море в България, почивка със СПА глезене или седмица в друга държава могат да ви заредят повече от добре преди зимата.

Без значение за ден или за седем заминавате, не забравяйте да сложите много позитивизъм и добро настроение в багажа за късната почивка.

 

Вашият коментар