Над какво да помислим, преди да поръчаме врати за дома?

врати Борман комерсЕдно е да погледнем две-три блиндирани врати за склада или да свикаме общото събрание на входа за обмислим кои са най-добрите входни врати, но съвсем друго обаче е да изберем най-подходящите, практичните и красиви вътрешни врати. Всъщност, точно тези три думички – подходящи, практични и красиви трябва да са вашите основни фактори в крайната покупка на интериорни врати. Все пак, нека разгледаме малко по-подробно въпроса относно това над какво да помислим, преди да направим крайния си избор и да поръчаме врати за дома. Ето ги и нашите указания за какво да внимавате.

  1. Размери

Размерите могат да бъдат взети както от вас, така и от самата фирма, ако ще правите интериорни врати по поръчка. Но дори фирми непроизводители, а само дистрибутори като врати Борман Комерс, например, ще направят същото за вас при налични вътрешни врати на склад. Ако размерът не пасне, дори вратата да издържа на сняг и градушка, покупката ви ще е провал.

  1. Цвят и визия

Съобразете интериорните врати с цветовете и дизайна на своя дом. При вътрешните врати този въпрос обаче може да е леко деликатен. От една страна, трябва да обмислите дали дадените интериорни врати ще подхождат на визията на коридора, но от друга – те трябва да бъдат съчетани и с нюансите, мебелите и декора на съответната си стая. Ако заложите на класически и семпли варианти, няма да сбъркате, но ако искате все пак нещо по-разчупено, можете да се обърнете за съвет към професионалист – например интериорен дизайнер, или директно към продавач-консултантите на фирмата, от която ще закупувате вратите си.

  1. Материал и степен на издържливост

Най-доброто при интериорните врати е най-издържливото. Това означава не само да е перфектно изработена вратата, но и да бъде изградена от солидни материали. Масивно дърво, но и съвременни блиндирани врати е чудесен избор за вас. От друга страна, не подценявайте и модерните пожароустойчиви врати, които сами по себе си са супер практични и ви носят допълнителна защита срещу пожар.

  1. Монтаж и доставка

Преди да откажете на своя търговец на интериорни врати услуга доставка или монтаж, помислете дали можете да се справите с това. Задължително обмислете тези два варианта като допълнителни услуги, та дори и за тях да трябва да платите. Не забравяйте, че неправилно поставената врата няма да ви свърши никаква работа, защото с времето, тя ще се похаби, а в един момент може и дори да нарани някого вкъщи. Що се касае до транспорта, имайте на предвид, че колкото и издържливи да са поръчаните от вас вътрешни врати, те могат да се наранят и издраскат при силни удари, а с неподходящ транспорт и това е напълно възможно да ви се случи.

  1. Какво очаквате от вратата си?

Задайте си този въпрос, преди да тръгнете на обиколка из различните фирми за врати в София. Какво целите с новите си вътрешни врати? Искате повече защита или просто да смените изгледа на своя дом? Искате лукс или искате нещо по-практично, защото у вас има малки деца и тяхната сигурност е на първо място? Едва когато сте наясно какви трябва да вашите интериорни врати и какви функции да изпълнявате, можете директно да се отправите и да си ги поръчате!

Пожелаваме ви успех!

Вашият коментар