Няколко идеи за здрав и спокоен сън

Както знаете сънят е много важен не само за вашето физическо здраве, но и за психическата Ви устойчивост през деня. При липса на сън и недоспиване ставате раздразнителни, нервни и уморени, а това само по себе си е проблем за който е нужно да вземете бързи и адекватни мерки. Безсънието ще навреди на работата Ви, ще Ви направи агресивни спрямо семейство и приятели и няма да сте приятна компания за никого. Какво да предприемете за да решите този проблем:

Едно лесно решение е да направите спалнята си тъмна и хладна, по-слабата светлина и по-ниската температура ще успокои вашия сън.

Преди лягане пийте билков чай – чаша от тази напитка, примерно лайка или невен ще намали стреса и тревожността Ви и ще намали риска от събуждане през ноща, билките ще отпеснат тялото и ще се насладите на един спокоен сън.

Не прекалявайте с хранене преди сън, избягвайте прием на храна и напитки поне два часа преди сън, спокоен стомах – спокоен сън.

Правете упражнения преди сън, доказано е, че някои упражнения спомагат за борбата с безсъние. Един прост пример за това е как с няколко клякания можете да си осигурите спокоен и здрав сън.

Четете книга или списание преди сън. Няколко страници ще Ви успокоят и разсеят, което ще намали и стерса, а от там и спокоен сън.

Изключвайте мобилните си телефони или поне им спирайте звука, не е приятно някой да обърка номера и да се сети през нощта да ви търси за такси!

Каквото и да решите да правите за да се преборите с безсънието потърсете лекарска помощ само в краен случай, пробвайте с билките на баба или алтернативни методи с които за си осигурите един спокоен сън.

Вашият коментар