Подходящи подаръци за близнаци – съвети и идеи

Ако сте поканени на рожден ден или друг повод на близнаци, със сигурност изпитвате колебания какво да подарите. Съществуват редица мнения за това какво и как трябва да се подарява на близнаци. Най-често избираме да подарим еднакви или еднотипни неща (играчки, дрешки и други), за да има мир и сговор в семейството.

Кои са „най-безопасните“ подаръци за близнаци, с които не рискуваме да си навлечем гняв и неодобрение?

Подходящи подаръци за момчета близнаци

Както вече казахме, най-добре е да се подберат еднакви играчки или дрешки, но в различен цвят. Например, за момченца на възраст от 3 до 12-13 години подходящ подарък е конструктор, най-популярният сред който е Лего. Оригинален, интересен и толкова полезен подарък, който със сигурност ще използват дълго време.

 

Снимка: LEGO® Speed Champions 75884 – 1968 Ford Mustang.
Може да си поръчате онлайн от официалния дистрибутор на Лего – Комсед.

Друго често предпочитано предложение за подарък на близнаци е дрешки – еднакъв модел, но различен цвят. Но тук рискувате, тъй като макар да са близнаци, вероятно растат и се развиват различно. А и няма как да сте сигурни дали точно този модел ще им допадне. В подобен случай е добре да се консултирате с родителите или да подарите ваучер, с който те ще изберат онова, което им допада.

Ако подарявате играчки, за момченца близнаци идеално би било да бъдат колички. Ако не искате да бъдат съвсем еднакви, може да бъдат различен цвят. Не подарявайте кола за едното, а друга играчка за другото. Така ще създаде изкуствено съревнование между тях.

Какво да подарим на момиченце близнаци?
Момиченцата близнаци ще се зарадват на кукли. Или някакви други играчки – плюшени зайци, мечета, котета и др. Ако подарявате Барби, изберете две, които да си приличат, или да са сестри.

Друго свежо предложение е да им подарите еднакви роклички. Някои деца обичат да бъдат обличани еднакво.

Всякакви книжки за чете, рисуване и други също са подходящи, но по две. Не забравяйте и за лакомствата. Не трябва никой да бъде ощетен, нали? Ако към подаръка на едното има шоколад, то той трябва да е същият и за другото.
А ако са момче и момиче близнаци?
Може би най-трудната ситуация за избор на подарък на близнаци е, когато те са разнополови. Какво да подарите на момичето? А на момчето?
Тук може да импровизирате. Музикални играчки – количка за момчето и някоя пееща кукла за момичето. Пъзели, настолни игри, Лего – всичко това е подходящо и за двамата.

Най-важният съвет при избора на подарък за близнаци е да помните, че те заслужават еднакво отношение. Подбирайте еднакви играчки и дрешки, за да няма сърдити на празника.

Вашият коментар