Ползата от пиене на бира

бираСлед ракията и виното българина най-обича да си пийва бира. Тази слабо алкохолна напитка и любимо питие на мнозина, като тук ще Ви запознаем както с някои полезни нейни свойства, така и с предпочитаните български марки.

Основния компонент на бирата е хмелът. Той има богато антиоксидантно действие, богат е на минерали и флавоноиди, спомага за метаболизма на организма.

Основните съставки на бирата са хмел, ечемик и пшеница, което само по себе си я прави изключително хранителна напитка. Съдържа много важни за организма вещества като цинк, витамини, ниацин и т.н. При умерена употреба предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания, намалява холестерола и предпазва от образуване на съсиреци в кръвта.

Редица изследвания са доказали, че бирата намалява риска от диабет. Като отличен източник на витамините В12 тя е отлично средство за борба с анемията. Повишава плътността на костите и намалява риска от счупване и фрактури.

Състава на бирата е изцяло от природни пордукти и това спомага за работата на бъбреците, като я прави естествен диуретик. Ежедневната употреба на до две чаши от тази напитка води до намаляване риска от инсулт, развитие на рак, а не са редки случаите когато помагаи при коварното заболяване Алцхаймер.

На пазара у нас можете да намерите редица марки бира. В последната една година се забелязва тенденция към направат на така наречената жива бира. Предлагат се и непастьоризирани бири които са типични за периода преди 1989 година.

За да не правим реклама на марките бира у нас единствено ще препоръчаме употребата на добре изстудено пиво в добра компания и умерено количество. Наздраве!!!

Вашият коментар