Правилната грижа за ботуши от естествена кожа

Това, че сте закупили скъпи и висококачествени ботуши от естествена кожа, в никакъв случай не означава, че те ще се грижат сами за себе си. Всеки един чифт изисква нужната поддръжка, за да се съхрани своето отлично състояние. Ето няколко практични съвета, които да следвате:

 

Съхранение на правилното място

Това правило важи както за активния им сезон, така и за лятото, когато няма да ги носите. През зимата винаги почиствайте и подсушавайте с кърпа, винаги след като се приберете. Оставяйте ги на сухо място, но в никакъв случай близо до отоплителен уред или на пряка слънчева светлина, за да не ги повредите. През времето, в което няма да ги носите, съхранявайте в кутия, за да не събират прах.

 

Специална козметика

Добре е ежедневно да се нанася боя за обувки и да се лъскат по-често, но само ако мислите, че е необходимо за вашите ботуши. Когато сте навън, може да носите в дамската си чанта специален спрей за бързо освежаване. Специализираните магазини предлагат специална козметика за обувки като полиращи препарати, продукти за освежаване на цвета и др. За скъпи и висококачествени ботуши от естествена кожа, те са препоръчителни.

Различните кожи изискват различна поддръжка, затова е добре в момента на покупката да поискате информация за състава на вашите ботуши.

 

Вътрешно почистване

Всеки вид затворени обувки се почистват не само отвън, но и отвътре. Това се прави с цел да се предотврати неприятната миризма, причинена от изпотяване на краката. Почистването в този случай е много лесно – трябва ви само обикновена влажна кърпа. Ако имате проблем с изпотяване на краката, и ако вътрешността на ботушите не е от естествена кожа, добре е редовно да я протривате със спирт. Ако вътрешността обаче е от естествени материали, дезинфектирайте със сода бикарбонат.

Правилната грижа за вашите любими ботуши ще допринесе за удобството, топлината и удоволствието на вашите крака.

Вашият коментар