Роклята в гардероба на момичетата – най-важната част

detska_roklqДетската рокля – в прекрасни цветове,красиви модели, меки ефирни материи, в сладко малки размери – просто перфектна. Затова всяка майка, възнаградена с момиче несъмнено би се оглеждала за такова малко бижу в гардероба на детето си. А избора на правилната рокля може да бъде много лесен.

Според различните поводи, бихме могли да изберем различни модели и типове рокли за момичета. Често основна разлика се прави според плата. За всекидневна употреба, най-удобна и приятна детска рокличка би била тази от памук и трико. По-свобоните модели са за предпочитане, като предимството им е това, че не стягат и притесняват детето. По-труден става избора тогава, когато трябва да се оглеждаме за облекло за повод. Избора сред материи не е толкова голям- можем да избираме между коприна, лен, кашмир, кадифе и други. Но който и плат да се избере, едно от важните неща е той да е естествен, мек, ефирен.

По-интересното е това, което е над основния плат и служи за окраса на роклята – шифон, тюл, дантела и други бродерии. Като окраса се срещат и различни маниста,паети, камъни. Щампите и рисунките са по-подходящи за всекидневните рокли.

Всяко дете блести със своя чар. Едни имат светли, блестящи очи, други тъмни и дълбоки такива, бяла, нежна кожа, или златиста, с естествен загар. Според тези и други критерии можем да изберем правлните цветове за роклята на детето си, като така най-лесно можем да подчертаем чертите й. Несъмнено върху малките всичко стои добре, но комбинацията от правилни цветове може да направи избора по-приятен за майките.

Например на светла, руса коса и светли очи добре биха седяли по-студените цветове – светло синьо, тюркуазено, зелено, бебешко розово, бяло. Рижата коса най-добре се комбинира със маслено зелено, бежово, кафяво. За малките с по-тъмна коса, правилен избор са – червено, жълто, оранжево и други по-огнени цветове.

Ние- жените сме свикнали да асоциираме роклите с лятото, с голите крака, показвамето на тен и красота. Това обаче се променя щом помислим за малките жени – момичетата. Детската рокля е дреха, която влиза в употреба през по-голямата част от годината, и затова е удобна и предпочитана от родители . Децата пък й се радват, защото е удобна и красива. С няколко думи- също както при майките, малките момичета имат съюзник в лицето на роклята . Това е една неразривна връзка.

Вашият коментар