Ръководство как да монтирате телевизор с плосък екран у дома

Много хора смятат, че е много трудно да се да се монтира телевизор с плосък екран върху стените им у дома. Въпреки това е много лесно да изпълните тази задача, ако се следват специфични и точни инструкции, по систематичен начин.

Има два вида опори, които се предлагат на пазара, за да се монтира телевизор с плосък екран на стена. Те биват за въртящ се и стационарен монтаж.

Въртящият се монтаж поддържа телевизора гъвкав. Това означава, че ще можете да регулирате ъгъла на телевизора според вашия комфорт и удобство. Стационарният монтаж поддържа телевизора неподвижен, в неподвижна посока.

Изискванията за реализирането на монтажа са свързани със закупуването на някои инструменти като:

– Сондажна машина с бормашина;

– Отвертка;

– Молив;

– Измервателна лента;

– Монтажен комплект и винтове;

– Нивелир;

– Асистенти.

Ето и кратко описание на самата процедура.

Стъпка 1: Първата стъпка е да намерите подходящо място за монтиране на телевизора. Човек трябва да избягва монтирането на телевизор с плосък екран на каквато и да е стена, тъй като обикновената мазилка не може да поддържа теглото на целия комплект. Изберете позиция, която ще намали отразяването на отблясъците от екрана. Уверете се, че позицията ще осигури оптимално изживяване за гледане. Уверете се, че сте близо до телевизора и всички кабели могат лесно да бъдат свързани.

Стъпка 2: Използвайте навигатора за намиране на болтовете, които се намират зад стената и ги маркирайте с молив. Като използвате измервателна лента, изберете височината, на която планирате да монтирате телевизора.

Стъпка 3: Третата стъпка е доста важна, тъй като включва използването на опит. Извършете монтирането на стената с помощта на друго лице и маркирайте местата, където трябва да поставите винтовете. Маркирайте точките, в които трябва да пробиете дупки, за да фиксирате монтажната скоба. С помощта на нивелир, се уверете, че скобата ще бъде точно успоредна на пода. Пробийте дупките внимателно и се уверете, че сте пробили стената на местата, където се намират винтовете зад стената. Броят на дупките зависи от размера и теглото на телевизора и обикновено се посочват в ръководството за монтаж.

Стъпка 4: Поставете стенните щепсели в отворите и след това с помощта на монтажния комплект поставете винтовете, за да прикрепите монтажната скоба към стената. Стенните щепсели се използват, за да държат винта на мястото му. Уверете се, че конзолата е плътно фиксирана и може да понесе теглото на телевизора.

Стъпка 5: Поставете телевизора върху мека повърхност, като екранът е обърнат надолу. Премахнете основата, ако има такава. Вижте ръководството и намерете монтажната скоба на телевизора. Намерете отвори на телевизора отзад, които съответстват на монтажната скоба на телевизора или въртящия се монтаж. С помощта на подходящи болтове с прецизно подбран от вас размер, прикрепете скобата към задната част на телевизора, като използвате отвертка. С това телевизорът ви е монтиран на стената.

Стъпка 6: Сега повдигнете телевизора с помощта на някого и поставете монтажната скоба в нишата на стената след правилно подравняване. Прочетете ръководството за подробности относно това как да заключите монтажната скоба в плочата на скобата на стената. Преди да го монтирате, ще трябва да прикачите аудио, видео и други кабели към телевизора.

Въпреки, че този процес звучи просто, трябва предпазливо да следвате някои предпазни мерки, докато монтирате комплекта, като правилно локализиране на болтовете или избор на подходящите винтове. Следователно, винаги е препоръчително да следвате ръководството. Продължете, само ако сте уверени, че сте на прав път. В противен случай, повикайте професионалист.

Източник: https://voinishki.com/

Вашият коментар