Съвременните климатици – интелигентните технологии

климатициСкоростният прогрес на технологиите през последните години променя до голяма степен живота ни. Всеки ден се създават все по-нови и по-иновативни технологии. Всеки ден на пазара излизат нови автомобили, нови смартфони и т.н. всеки от който с повече екстри от предишните, откриват се нови изобретения, а климатиците стават все по-икономични.

Съвременните климатици имат най-различни екстри, които им позволяват възможността да създадат уют във всеки един дом. Уютът спомага за вашето спокойствие, почивка и по-добра работа. Климатиците работят по прост принцип на работа, но са снабдени с доста интересни екстри. Всяка една такава технология притежава електронно командване, което се управлява чрез дистанционно управление.

Така когато искате да зададете команда, тя ще бъде изпълнена и всичко това става толкова лесно само чрез едно ваше докосване.

Почти всички нови модели имат система, с която могат да контролират въздушния поток. Освен това има модели, снабдени със специални сензори, улавящи присъствието на човек в стаята. Ако уловят присъствие те насочват въздушния поток в друга посока, за да няма опасност от схващания и т.н., ако не доловят – намаляват мощността си и така ви спестяват пари. Ако мощността е намалена и в помещението влезе човек, тя автоматично се увеличава.

Една от най-малко използваните екстри, които климатиците ви предлагат е таймерът. Всъщност той е една доста удобна функция и може много да ви улесни. Чрез него например може да настроите климатичната система да се включи няколко часа преди да се приберете у дома. Така когато се върнете в къщи температурата, която желаете вече ще бъде постигната.

Някои пък от най-новите модели климатици могат да приемат и sms команди. Притежават също и други екстри като например това, че нивото на шум на вътрешното и външното тяло може да се регулира, имат отлични филтриращи системи, които пречистват въздуха от всякакви бактерии, вируси, алергени и т.н. Освен това могат също да премахват неприятните миризми във въздуха.

Тези технологии са икономични, иновативни, дори можем да кажем, че са интелигентни. Какво повече може да искаме освен, че са висококачествени, те се грижат и за нашето здраве.

Вашият коментар