Топ грешки, допускани в покупката на обувки за прохождане

Знаете ли, че е твърде вероятно детето ви да отказва всякакви опити да направи самостоятелни крачки, защото носи неудобни обувки? Факт е, че докато не може и да говори, а и даже да изразява разбираемо емоциите си, е трудно да определите доколко му е комфортно в закупените от вас бебешки обувки за прохождане? Ако обаче забележите нежелание да ги обува, или ако тепърва ви предстои подобна покупка, добре е предварително да се запознаете с топ грешките, допускани в покупката на обувки за прохождане. Специално за вас сме селектирали най-често срещаните сред тях по-долу…

  1. Измереното в сантиметри бебешко краче е еднакво по дължина и ширина на стелката в избрания модел бебешки обувки. Грешката е, че към тези мерки трябва да се добавят по поне 1 сантиметър, който да остави в комфортна позиция стъпалото, а не обувките да стискат или да са прекалено големи.
  2. Обувките, които трудно се обуват и събуват, също, могат да засегнат чувствата на детето ви. Така мисълта, че трябва да преживее отново това неприятно пъхане и толкова болезнено изхлузване, ще съсипе бебешкото желание да носи обувки, а и да ходи изобщо. Избирайте обувки с лесен и модерен механизъм за събуване и обуване.
  3. Сега си представете, че сте в мола и случайно на витрината на популярен магазин за бебешка мода видите миниатюрен чифт маратонки, в които буквално се влюбвате от пръв поглед. Наясно сме, че 90% от вас веднага ще закупят тези обувки. Грешката в това решение е, че сте направили прекалено импулсивна покупка, която е била мотивирана от визията на модела. За първите бебешки обувки обаче най-важното си остава удобството, качеството и прилежната изработка и чак тогава, следва и приятния външен вид и оригинален дизайн!
  4. Желанието да спестите някой лев не е никак лошо, когато отглеждате малко дете. Но има определени стоки, за които и всяка платена отгоре стотинка си заслужава, тя е здравословно оправдана. Такъв тип стоки са и бебешките обувки за прохождане. Качествените обувки обикновено са около средната цена и над нея, а евтините модели могат бързо да се похабят или дори да са крайно неудобни за детето. Не е ок и да се купуват секънд хенд бебешки обувки за прохождане, защото стабилната им конструкция и гъвкавата подметка вече са се износили до ниво, което няма да задоволи нуждите на все още непроходилото ви бебе.

Вашият коментар