ТОП 10 грешки при отглеждането на дете

дете

Отглеждането на дете изисква максимално внимание и концентрация. Някои родители допускат грешките, едни от тях съзнателно, а други неволно.

дете

Кои са най-допусканите грешки, научете в тази статия:

1. Несъответствие

Преди минута сте се скарали на хлапето, заплашвайки го със забрана за телевизия, а сега включвате телевизора. В бъдеще, детето няма да вземе на сериозно репликите ви!

2. Несъответствие на изискванията

Ако искате децата сами да подреждат играчките, а майка ви го прави вместо тях, тогава поговорете с нея за това. Всички членове на семейството трябва да се придържат в една позиция.

3. Неравномерно отношение към детето

Майката може да целуне бебето и след няколко минути да изкара гнева си, върху него. Това е свързано с факта, че децата растат истерично и психиката им ще е нарушена.

Вижте също: Как книжките за оцветяване помагат за развитието на детето

4. Умиление

Обикновено родителите позволяват на детето абсолютно всичко, аргументирайки се, че той е „все още малък“. Такива деца израстват егоистични и нарцистични.

5. Разглезване

Готови ли сте да купите на детето си всичко, което току-що е поискало? Тогава се пригответе за факта, че в бъдеще, то ще стане нахален и егоцентричен човек.

6. Прекомерно взискателни

Някои родители не са готови да простят на детето си, дори дребни шеги. Когато го наказват тежко за всякакви нарушения, в резултат самочувствието на децата пада, а това води до трудности в зряла възраст.

7. Липсата на привързаност

Не всички родители отделят достатъчно внимание на детето си. Ето защо то расте самостоятелно.

8. Амбициите на родителите

Искате ли детето ви да постигне това, което вие не сте могли да направите? Попитайте го, дали се интересува от това занимание!

9. Прекомерен контрол

Това е поредната грешка на родителите, които искат да докажат най-доброто от себе си. Прекомерното попечителство помага на детето да избяга от дома си.

10. Налагане на роли

Самотните майки, често споделят проблеми в опит с децата си. Това унищожава крехката психика на детето.

Вашият коментар