ТОП 5 плодове и зеленчуци за топене на нежелани мазнини

плодове и зеленчуциРедовния прием на плодове и зеленчуци спомага за отслабване без да е необходимо спазването на специализирани диети. Съдържанието на антиоксиданти и фибри в тях спомага за самото горене на калории и мазнини. В днешния динамичен начин на живот ежедневната употреба на плодове и зеленчуци не е достатъчна за добро здраве, освен ако не се приемат подходящи и добре подбрани според състава им храни. Ето някои примери за това:

5 плода спомагащи за топенето на нежелани мазнини

Ягоди – голямото им съдържание на антиоксиданти и фибри допринася за ускорение на метаболизма и спомагат за пречистване на тялото.

Диня – този плод спомага за изчистване на шлаките, като е полезен и с това, че има богато съдържание на вода и малко калории.

Мандарина – освен добре известния факт , че цитрусите са богати на витамин С, този плод спомага за отслабване с комбинацията си от много вода, фибри и антиоксиданти.

Ананас – други екзотичен плод спомагащ за освобождаване от излишните мазнини и течности.

Ябълка – от бабино време до днес се знае, че пектинът в този плод и фибрите пречистват организма и спомагат за бързо отслабване.

5 зеленчука спомагащи за топенето на нежелани мазнини

Маруля – ежедневната употреба на този зеленчук спомага за бързо отслабване и пречиства организма от вредни токсини.

Целина – в съчетание с нискокалоричен прием на храни и спазване на подходяща диета спомага за бързо отслабване.

Домат – богат на витамин С зеленчук, съдържа много естествени антиоксиданти подобряващи работата на клетките.

Краставица – богат на вода стимулира работата на стомашно чревния тракт , работата на червата и засища, като така се приема по-малко храна на ден

Артишок – пречиства организма, като помага и за добра работа на челвата и черния дроб.

Ако имате проблеми с наднормено тегло, холестерол или друг здравословен проблем може да изпробвате някоя диета включваща част от тези плодове и зеленчуци. Ако няма да се справите сами обърнете се към диетолог, който ще изготви индивидуална диета за вас според нуждите и оплакванията Ви.

Ежедневната консумация на полезни храни ще намали риска от редица заболявания и ще доведе до един по-приятен начин на живот.

Вашият коментар