Универсални принципи за обличане

обличане - модаМного хора се стремят неистово да бъдат модерни, без да разбират, че така стават незабележими, част от тълпата. А след това същите тези хора се чудят защо никой не ги забелязва при всичките им усилия да бъдат актуални.

Сляпото следване на модата води до тези и други абсурди. Друга част от последователите на модата я следват без да си дават сметка, дали тя е подходяща за тях. Така вместо да изглеждат добре, понякога постигат смехотворен ефект.

Най-правилния подход е да се следят модните тенденции, но да се вземат от тях само тези елементи, които ще допълнят личния стил. Човек изглежда добре, когато се харесва и се чувства удобно в дрехите и аксесоарите си.

Придържайки се към класиката, човек почти няма начин да обърка нещо с визията си.

Единствено трябва да следи, да не използва ретро елементи, които са тотално демоде за сезона. Разбира се, ако целта не е да бъде забележително различен и не му пука от това.

Ако човек се придържа към тези правила ще си спести много пари и нерви.

Да имаш собствен стил излиза много по ефектно и изгодно, защото се отличаваш от масата, но по приятен начин и при това без да правиш особени инвестиции.

С облеклото може да се съобразиш единствено за места и събития, където дрескода е задължителен.

Например е шокиращо на плажа да си с кожено палто, а на вечерно събитие по бански, в офиса по пижама, а в леглото със изискан костюм.

На маскен бал или тематично парти е мястото където да се следва някаква тема или просто да развинтиш въображението си.

Това са универсалните правила за облеклото, а дали ще следвате тях или модата, си решавате сами.

Вашият коментар