3 плода колкото вкусни толкова и полезни

Плодовете са източник на витамини и минерали и освен, че са вкусни те помагат за вашето здраве. Ще Ви запознаем с три плода които познавате и консумирате ежедневно, но …

Банани

Противно на това, което някои хора вярват, банани допринасят за загуба на тегло. Яденето на банан не е просто един чудесен начин да предостави на тялото Ви и на кожата самолечение с цинк, мозъчно-захранване на енергия бавно освобождаване и попълване на фибри, но също така може да ви помогне за облекчаване на задържане на вода, благодарение на високите нива на калий, които те съдържат.

Пъпеш

Половин пъпеш съдържа почти два пъти повече калий отколкото бананите, което го прави по-ниско калорична храна, с по-висока антиоксидантна дейност, която може да помогне за премахване на излишните течности в тялото. Пъпеша също предлага два пъти препоръчителната доза на витамин С , което ще помогне за подкрепа на имунната система и поддържа кожата си в добро състояние.

Горски плодове

Горските плодове са много вкусни, но имат и могъща антиоксидантна дейност, богати са на фибри, като за пример само една чаша малини съдържа невероятните 6 гр. Плюс това, те са с ниско съдържание на калории и е препоръчително да използвате една шепа микс от горски плодове които да  поръсите върху вашата зърнена закуска.

Вашият коментар