5 интересни туристически обекти и места за магически снимки

Без значение, дали сте от тези, които държат на всяка цена да имат перфектен кадър, пък бил той и заснет с телефон. Или леко се увличате и сте си купили професионален апарат за снимки. Тези наши 5 избрани места и обекти, ще ви дадат всичко от себе си за да станат невероятни снимките ви. Споделете преживяването с подходящи хора и се оставете на емоцията от красивите гледки.

Редът е съвсем произволен, но усещанията няма да ви разочароват:

  1. Плаващата/потопената/изчезващата църква при язовир Жребчево – рибарите ще се сетят веднага за този мистичен феномен, който е възникнал като последствие от човешкото дело. Местността Потопената Църква е едно от най-добрите места за риболов на язовира, затова си вземете въдиците и риболовните аксесоари.
    Тази изоставена църква, може да се снима, когато е напълно заобиколена от суша при оттеглените води на язовира или докато е потопена в тях. През голяма част от годината, тя е залята в основите, но над повърхността се вижда поне ¼ от нея.
  2. Деветашка пещера – тя е едно впечатляващо съчетание от природно образование и обект с древни следи от човешката дейност. Не би следвало да е проблем и за хората с клаустрофобия да я посетят, защото тя е една от най-големите в България и предразполага с обширните си пространства. В близост до пещерата са град Ловеч и още поне 9 интересни български села.
  3. Седемте рилски езера – на пръв поглед едно много популярно предложение, но всеки, който ги е посетил, задължително е готов отново да се върне там. Преди да мечтаете за екзотични места извън родината и води с необикновен цвят, първо посетете и снимайте нашите рилски езера. Гледката и кадрите ще останат в сърцето ви завинаги!
  4. Гложенски манастир – малък и не чак толкова популярен за разлика от други, този манастир си има свой особен чар и пленителна гледка в няколко посоки. В близост до него има и други хубави места за разглеждане, а преживяването със сигурност ще остави приятен вкус и топли спомени.
  5. Тюленово, неговите брегове и обитатели – край Тюленово се намира една невероятна и благодатна за заснемане скална арка. Скалистите брегове и водата, която се разбива в тях, събуждат в главата на човек мисли за предизвикателства, катерен, гмуркане и истинско сливане с природата. Тук може да се любувате и да заснемете различни птици като качулат корморан или да видите делфини, които си играят свободно в морето. Мястото е изключително подходящо за посрещане на Джулай морнинг (01.07), но е красиво за снимки по всяко време на годината.

Бонус предложение: остров Света Анастасия до Бургас – един от малкото български острови, единствен обитаем. Към момента на Св. Анастасия може да се отиде целогодишно (при подходящо време за плаване). От корабчето и на самия остров, може да направите прекрасни кадри и да се насладите на по-различно усещане, особенно, ако до този момент не сте били изцяло обградени от вода на малък остров.

Разбираемо е, че с тези 6 предложение, няма как да изчерпим и една десета от възможностите за почивка в България. Но можем да поставим едно добро начало и да се насладим на гледките тук, преди да се отправим на пътувания извън граница.

Вашият коментар