8 трика за мързеливи домакини, които ще ви спестят ежедневното почистване

трикове за почистване на дома

Чистият и подреден дом е мечта за всяка домакиня. Ежедневното почистване обаче не е лесна, нито приятна задача. Ето защо е добре всяка домакиня да има в арсенала си няколко полезни трика, с които да пести време, усилия и нерви.
Едно от най-големите предизвикателства е почистването след ремонт на апартамент. Има една тайна съставка, която върши страхотна работа в почистването след ремонтни дейности и това е нещо, което всички имаме у дома. Оцет! Да, с оцет се почиства и дограма, и подови настилки и санитарията. Замърсявания от прах и боя, които несъмнено присъстват във всеки дом след извършен ремонт, излизат моментално при елементарната комбинация от вода с оцет. Пръскане, изчакване, забърсване. Това е то.

Този основен трик няма да го влючим в списъка с ежедневните трикове, защото за щастие на повечето хора не им се налага да правят ремонти често. На тези, които им се налага, могат да се обърнат към услугите на Ремонти София БГ. Ще се оправите с ремонти всякакви.

А ежедневните 8 трика за по-лесно поддържане на дома са следните:

  1. За да останат ножовете остри, можете да ги наточите на ръба на керамична саксия

Евтин начин да поддържате ножовете си идеално остри е да ги наточите на ръба на някоя керамична саксия. Всички знаем колко е неприятно, когато ножът не реже добре. Можете да намокрите малко саксията, така че да осигурите по-голямо сцепление. Това ще улесни задачата ви.

  1. Изсушете листенца от роза, за да придадете на гардероба си приятен аромат

За да ухае гардероба ви приятно, е достатъчно да изсушите розови листенца и да ги сложите в дишащи торбички. Можете да ги окачите на закачалките или просто да им намерите място между дрехите.

  1. За бързо почистване на фурната използвайте препарат за почистване на тръби

Почистването на напръсканата с мазнина фурна не е лесна задача, особено за кратко време. Препаратът за почистване на тръби върши невероятна работа. Само използвайте ръкавици, сложете маска и проветрете добре фурната след употреба.

  1. Покрийте газовата печка с фолио, а рафтовете на хладилника с прозрачно фолио

След всяко готвене газовата печка се превръща в тъжна гледка – цялата е опръскана с остатъци от храна и залепнала мазнина. Има обаче лесно решение – просто я покрийте с фолио. След готвене отстранете фолиото и тя ще бъде съвсем чиста.

Същото направете и с рафтовете на хладилника. Поставете прозрачно фолио и ще запазите рафтовете и отделенията чисти.

  1. За да обелите лесно яйцата, покрийте тенджерата с капак и разклатете

Най-лесният начин да обелите яйцата е да затворите с капак тенджерата след свалянето и от огъня и да я разклатите над мивката. Така черупките на яйцата ще се напукат и водата ще проникне под нея. Не е нужно да ги белите – черупките ще паднат сами.

  1. Отървете се от плодовите мушици с ябълков оцет

Ако забележите плодови мушици в кухнята, смесете вода и ябълков оцет и поставете от течността в някакъв съд в близост. Мушиците ще изчезнат. Както се вижда – това е магическа съставка за почистване след ремонт и прогонване на насекоми.

  1. Завържете чорапите на възел, когато ги перете

Така няма да ги търсите из прането. Можете да използвате и торби за пране.

  1. Почистете сребърните си бижута с водороден пероксид

Просто поставете бижутата в чаша с водороден пероксид за няколко минути и те ще заблестят отново.

Вашият коментар