Как да се спечелим пари от старите си книги и учебници?

Всеки от нас е натрупал голяма колекция от книги, учебници, помагала, дори периодичен печат през годините в училище и университета. След като сме завършили обаче голяма част от тях стават ненужи, но остават в шкафовете в дома ни и заемат ценно място и трупат прах. В същото време те биха могли да бъдат полезни на някой друг, който обаче няма от къде да си ги закупи.

Тези материали често не се купуват от борсите, защото не са актуални или популярни и дори и търговците там да ги приемат, цената която те предлагат за тези ценни стоки е повече от смешна. Причината е проста – те нямат гарантиран пазар за тях и това може да блокира капитала им за дълго, а тези търговци обикновенно се целят в бързите печалби. Някои от тях приемат вещите на консигнация, но пък тогава нямаме гаранции за тяхното съхранение и много често те биват унищожени от влага, плесен или гризачи. Съответно ние оставаме без нашите книги и учебници, а не получаваме никакви пари за това.

Ако все пак искате да продадете тези издания, това най-лесно може да стане чрез онлайн сайтовете за обяви. Там можете да публикувате обявата си безплатно и да намерите подходящия купувач и да договорите подходяща цена, без да плащате комисионни и без да рискувате със лошо съхранение на вещите си. В последните години те нашумяха много и голяма част от купувачите е съсредоточена именно там, което намалява времето за продажба.

Повечето сайтове за обяви са на обща тематика с много категории, което малко или много затруднява потребителите. Онлайн борса за учебници, в която се приемат само и единствено обяви за учебници, помагала и книги разделени по класове и категории. Това прави покупко-продажбата още по-лесна.

Необходимите учебници могат да бъдат открити от купувачите само с няколко клика. Свързването между продавач и купувач става по имейл, а предаването – както е най-удобно на двете страни. Без такси, комисионни и други оскъпявания. Така купувача плаща уговорената цена, а продавача получава точно толкова.

Не се колебайте и публикувайте своите обяви сега!

Вашият коментар