Домофони и видеодомофони – най-опростеният вариант на охранителна система

домофони и видеодомофони

Съвременните домофони и видеодомофони представляват най-опростеното средство за обезпечаване на сигурността в големи и по-малки жилищни и офис сгради – апартаменти, стълбища, малки офиси и т.н. При цялото разнообразие от приложения и дизайни, основната цел на домофона си остава предоставяне на възможност за разговор с посетителя, преди да се отвори вратата.

Когато оборудвате домофона с дистанционно контролирана ключалка, вратата може да се отвори от дистанция. Видеодомофонът, пък позволява не само да се разговаря с посетителя, но и да вижда изображението му на екрана на миниатюрен монитор. Контролният блок на видеодомофона включва: микрофон и високоговорител за гласова комуникация, миниатюрна видеокамера и бутон за повикване.

Особености на съвременната разработка

Видеодомофонът е солидна надстройка на класическия домофон, предлагайки значително повече охранителни функции. Инфрачервеното осветление, налично в камерите на болшинството модели, ви позволява да получите добро изображение дори в пълен мрак. Вътрешният монитор на домофонната система може да има стенен или настолен дизайн.

Техническите средства на системите за видеонаблюдение осигуряват не само непрекъснат оперативен контрол върху помещенията и цялата територия, но също така откриват проникване в определени зони на пространството, запис на смущаващи събития и непрекъснато записване на видео информация и много други.

Входното комуникационно устройство има няколко специфични особености, сред които:

  • Висока устойчивост на вандализъм и климатична стабилност;
  • Метален корпус с прахово покритие;
  • Използва се видеокамера с pinhole обектив, осигуряваща изображение през отвор с диаметър 2 мм;
  • Надеждна защита на високоговорителя и микрофона;
  • Метален бутон за обаждане, вграден в конструкцията;
  • Инфрачервено осветление, прикрито под табелката, позволяващо получаване на изображения в пълна тъмнина;
  • Модели с вграждащ се и стенен дизайн за 1, 2 и 4 абоната.

Моделите без модул за камера позволяват да се използва аудиоканала на контролния блок, монтиран на входа с отдалечена видеокамера. Широката гама от цветове дава възможност домофонът да се впише хармонично във всяка фасада или интериор. Това изискване е по-важно за видеодомофоните, монтирани на входовете на частни къщи, отколкото за многоабонатните блокови станции.

Видеокамера „Видео око”

На базата на безкорпусен модул, използван за създаване на камерата, се правят камерите, наричани “видео очи”. Ъгълът на гледане на окото е съответно 120 и 170 градуса хоризонтално. Камерите са инсталирани на мястото на стандартната оптична шпионка, а изображението се показва на екрана на монитор или на домашен телевизор. Дизайнът на “видео окото” позволява да бъде инсталиран на врати с почти всякаква дебелина.

Фирма V-Max Protect е водещ доставчик на домофони и видеодомофони в България. Продуктите, които тази компания ще ви предложи са от най-висок клас и на конкурентна цена. Компанията не предлага само продукти, а цялостни решения за сигурност. Това означава, че ако ви е нужен домофон или видеодомофон, ще ви бъде предоставена цялостна услуга, тоест продукт +монтаж+ поддръжка.

V-Max Protect се заема с всякакви проекти, без значение от техния мащаб. Компанията има висококвалифицирани екипи, занимаващи се с изграждане на многоабонатни домофонни станции, а също и с монтаж на еднофамилни видеодомофонни централи. Изборът на продукт, неговата доставка и инсталиране във вашия обект – всяка от тези дейности влиза в работните задачи на фирмата. За вас остава единствено усещането за спокойствие, комфорт и сигурност.

Вашият коментар