Спортувайте у дома без уреди и отслабнете

фитнес без уреди

Може да има ред причини да не ходите на фитнес, но това не означава, че не можете да тренирате у дома. Ако сте свикнали с уредите, може би смятате, че без фитнес оборудване тренировката няма да е същата? Трябва да знаете обаче, че тренировките у дома стават все по-популярни и има защо.

Първият плюс на тренировката у дома е, че не се обвързвате с такси и абонаменти, скъпо облекло и обувки. Така ако решите да се откажете, няма да страдате за направените разходи. Да тренирате у дома е безплатно, а и изключително удобно и практично. Струва си да опитате, нали?

Ето и 5 съвета как да започнете да тренирате у дома и да продължите в същия дух:

  1. Поставете си реалистични цели

Трябва да имате тренировъчна цел, защото тя ще ви дава мотивация, когато сте уморени и без настроение. Формулирайте нещо малко, като да стегнете задните части, да оформите красиво ръцете, да отслабнете с 3 кг. Или заложете крайна цел в края на всеки месец: да направите 20 лицеви опори, 100 клека или скока с въже.

  1. Измислете си награда за всяка постигната цел

Не е нужно някой да ви награждава, можете и сами. А какъв по-хубаво повод от това, че сте отслабнали, че сте заякнали, че сте станали по-здрави, силни и атлетични? По този начин тренировките у дома ще станат по-специални и ще ги очаквате с нетърпение.

  1. Прехвърлете емоциите си върху упражненията

Знаете ли, че спортът е идеален начин да се справите със стреса? Когато сте ядосани на шефа, можете спокойно да излеете гнева си в тренировките. „Изхвърляйте” емоциите си, заедно с потта, и ще чакате с нетърпение да се приберете и да тренирате, когато ви ядосат. Това ще ви помогне и да се откажете от някои вредни навици, които използвате за отдушник на проблемите.

  1. Планирайте стриктно всяка тренировка

Не тренирайте, когато имате настроение. Планирайте точен час, точно време и точен тренировъчен план.

  1. Намерете приятел за тренировка

Да тренирате заедно с някой друг, може да бъде полезно за вас. Ще се мотивирате взаимно и по-лесно ще постигнете добри резултати. Само не позволявайте на настроенията на другия да влияят на вашите спортни цели. Ако той пропусне тренировка, не я пропускайте и вие.

И сега какво?

Добре, вече имате тренировъчен план, решени сте да отслабнете с тренировки у дома, но какво следва? Най-ефективни са така наречените интервални тренировки. Това означава да тренирате много интензивно за кратки периоди с много малки почивки. Пример за това са 40 секунди клекове, 10 секунди почивка и след това повдигане на коляното бързо.

Можете да изпълните от 4 до 6 упражнения, да направите 1-минутна почивка и да повторите тази комбинация отново. В зависимост от вашето ниво и състояние, можете да направите няколко цикъла.

С HIIT тренировки можете да отслабнете и дори да изградите мускулна маса. Идеалната тренировка за вкъщи без уреди!

Източник: https://shop.4fitness.bg/

Вашият коментар