Кола под наем – 5 практични съвета при наемане

кола под наем

Кола под наем е много нашумяла услуга и въпреки съществуването на споделеното пътуване, неговата известност и прилагане, наемането на кола крие доста по-малко рискове и неудобства. За да не се разочаровате, обаче от наемането на кола и процеса да премине за Вас бързо, лесно и ползотворно, то има някои неща, които трябва да помислите, преди да се впуснете в самото наемане!

кола под наем

Затова събрахме за Вас няколко практични съвета, на какво да обърнете внимание, за да е успешно наемането на кола от ваша страна:

  • Винаги резервирайте предварително и не чакайте последния момент! Наемането на коли вече е масова практика, особено летните месеци, така че не рискувайте да нямате избор на автомобили, когато решите да наемете кола или въобще да няма автомобили, защото понякога и това е вариант. Освен това, колкото по-рано резервирате кола под наем, толкова по-изгодна е цената!
  • Добре обмислете, защо и какъв автомобил търсите! Тук е важна не само цената за наемане, икономичността на автомобила, но и броя пътници, които смятате да превозвате. Както и обема на багажа Ви естествено! Много големите или малки автомобили винаги са най-особения клас коли, така че ако искате да наемете тях, то добре помислете защо!
  • Предвидете депозита по наемането на кола под наем, давайте коректна и обстойна информация при резервирането и не забравяйте да носите документите си за самоличност и шофьорската си книжка, когато взимате автомобила! Информацията при резервирането, като мобилен, номер на самолетен полет, ако наемате кола в чужбина, адрес на хотел или мотел, както и други е добре да е коректна, за да няма изненади и изнервяне от двете страни. За депозита е добре да знаете, че се блокира по картата Ви и ще Ви бъде върнат след връщането на наетия автомобил. Депозитите варират между фирмите и класовете коли, така че са различни!
  • Винаги планирайте по-рано пътувания извън страната, не дръжте ценни вещи в колата и при евентуален инцидент веднага позвънете на фирмата отдала Ви автомобила! Когато става въпрос за пътуване в чужбина има ограничения от към дестинации, нужно е издаването на зелени карти, както и депозитите са по-високи, така че е добре пътуването да бъде планирано от по-рано. Относно инциденти винаги звънете на фирмата и след това на пътна полиция, защото тя ще Ви издаде протокола необходим на застрахователите. Не рискувайте разбиване на кола под наем, като оставите вътре нещо ценно, защото ще Ви струва доста!
  • Винаги спазвайте правилата на пътя, където и да шофирате и не забравяйте, че зареждането на автомобила при връщане е ваша отговорност!

Ако спазвате всичко това наемането на кола под наем ще Ви се стори детска игра.

Вашият коментар