Това са луксозните марки, които богатите предпочитат

луксозни летни рокли

Богатите хора не са скъперници, когато искат да покажат стил. Те се доверяват на определени марки, особено когато става въпрос за автомобили и мода. Индустрията от висок клас се развива именно благодарение на тях.

Разбира се, милионерите не харчат всичките си пари за най-популярните марки. Има и такива, които по правило ги избягват. Много други обаче остават лоялни на определени имена, за да поддържат своя престиж и висок стандарт на живот. Със сигурност сме били свидетели през летния сезон, когато редица жени от хайлайфа показват своите летни рокли по заведенията в морските ни курорти.

Ето и ТОП 20 на любимите марки на богаташите:

 1. Автомобили – Порше
 2. Мода – Gucci
 3. Куфари – Louis Vutton
 4. Бижута – Cartier
 5. Парфюми – Chanel
 6. Костюми – Giorgio Armani
 7. Часовници – Omega
 8. Аксесоари – Hermes
 9. Вратовръзки – Christian Lacroix
 10. Обувки – Prada
 11. Шапки – Stetson
 12. Козметика – Estee Lauder
 13. Спортни дрехи – Nike
 14. Яхти – Lursen
 15. Улична мода – Moncler
 16. Бельо – Victoria’s Secret
 17. Фитнес уреди – NORDICTRACK
 18. Чанти – Hermes
 19. Спално бельо – Charlotte Thomas Bespoke
 20. Мебели – Boca do Lobo.

Популярността на марките оказва влияние върху това дали те ще запазят своя престиж в света на богатите. Всички тези марки са сред най-скъпите в света именно заради своята привлекателност за хората с големи възможности.

Продажбите на луксозни стоки достигнаха нивата си опреди Covid и през 2022 година показаха впечатляващ растеж. В сравнение с 2021 година луксозният сегмент отбеляза ръст от 21%. Въпреки нарастващият макроикономически натиск мощното възстановяване на сектора продължава.

95% от луксозните марки се радват на положителен растеж, който очакват да продължи и през 2023 година. И това се случва на фона на непрекъснато нарастващите цени. Хората с възможности са „жадни” за уникални продукти и преживявания и са готови да платят за тях.

Въпреки високата инфлация и задаващата се рецесия, богаташите купуват активно стоки от висок клас. Особено стабилен сегмент е дамското обекло, защото жените на богаташите не могат да спрат да купуват дълги летни рокли. Луксозният сегмент се оказа изненадващо устойчив и заради желанието на потребителите да се върнат към „нормалния” си живот.

Вашият коментар