луксозни летни рокли

Богатите хора не са скъперници, когато искат да покажат стил. Те се доверяват на определени марки, особено когато става въпрос за автомобили и мода. Индустрията от висок клас се развива именно благодарение на тях.

Разбира се, милионерите не харчат всичките си пари за най-популярните марки. Има и такива, които по правило ги избягват. Много други обаче остават лоялни на определени имена, за да поддържат своя престиж и висок стандарт на живот. Със сигурност сме били свидетели през летния сезон, когато редица жени от хайлайфа показват своите летни рокли по заведенията в морските ни курорти.

Ето и ТОП 20 на любимите марки на богаташите:

 1. Автомобили – Порше
 2. Мода – Gucci
 3. Куфари – Louis Vutton
 4. Бижута – Cartier
 5. Парфюми – Chanel
 6. Костюми – Giorgio Armani
 7. Часовници – Omega
 8. Аксесоари – Hermes
 9. Вратовръзки – Christian Lacroix
 10. Обувки – Prada
 11. Шапки – Stetson
 12. Козметика – Estee Lauder
 13. Спортни дрехи – Nike
 14. Яхти – Lursen
 15. Улична мода – Moncler
 16. Бельо – Victoria’s Secret
 17. Фитнес уреди – NORDICTRACK
 18. Чанти – Hermes
 19. Спално бельо – Charlotte Thomas Bespoke
 20. Мебели – Boca do Lobo.

Популярността на марките оказва влияние върху това дали те ще запазят своя престиж в света на богатите. Всички тези марки са сред най-скъпите в света именно заради своята привлекателност за хората с големи възможности.

Продажбите на луксозни стоки достигнаха нивата си опреди Covid и през 2022 година показаха впечатляващ растеж. В сравнение с 2021 година луксозният сегмент отбеляза ръст от 21%. Въпреки нарастващият макроикономически натиск мощното възстановяване на сектора продължава.

95% от луксозните марки се радват на положителен растеж, който очакват да продължи и през 2023 година. И това се случва на фона на непрекъснато нарастващите цени. Хората с възможности са „жадни” за уникални продукти и преживявания и са готови да платят за тях.

Въпреки високата инфлация и задаващата се рецесия, богаташите купуват активно стоки от висок клас. Особено стабилен сегмент е дамското обекло, защото жените на богаташите не могат да спрат да купуват дълги летни рокли. Луксозният сегмент се оказа изненадващо устойчив и заради желанието на потребителите да се върнат към „нормалния” си живот.

Вашият коментар