Омега-3 за жени: Какви са ползите и как да се приема

омега 3 мазнини

Омега-3 полиненаситените мастни киселини са един от най-ценните източници на здраве за жените. Омега – 3 са основни мазнини, които не се синтезират в правилните количества в организма и са един от необходимите компоненти на пълноценното здравословно хранене. В малки количества Омега – 3 се съдържат в някои растителни храни, но основният им източник е рибата.

Когато приемате Омега – 3  храносмилането и  репродуктивните процеси в организма се нормализират, а за поддържане на красотата тези полиненаситени мастни киселини са просто незаменими!

За да може тялото да получи достатъчно количество Омега-3 от храната, трябва да ядете много риба, растителни масла, ядки всеки ден. Трудно е да си представим, че човек (и особено жена) може да изяде няколко килограма такава храна за един ден. Освен това е важно да запомните, че рибата трябва да не е отглеждана във ферми.

Най-добрият вариант за попълване на дневната норма на Омега-3 е рибеното масло. 

Източник на красота 

Омега – 3 не напразно се наричат „средство за красота“, защото те действат върху тялото на жената комплексно.

В допълнение към положителния ефект върху състоянието на кожата, косата и ноктите, Омега-3 нормализират хормоналния фон и се използват и за корекция на теглото.

Въпреки факта, че по време на загуба на тегло всяка диета изключва голямо количество мазнини, диетолозите предписват Омега-3 за подобряване на метаболитните процеси. Това е особено вярно, ако една жена активно спортува по време на отслабване.

В този случай Омега-3 работят като „горелка“ на ненужни мастни натрупвания, тъй като подобряват функционирането на щитовидната жлеза, притъпяват глада. Също така омега – 3 помагат за поддържане на еластичността на кожата по време на отслабване, а физическата активност с тяхна помощ става по-ефективна.

Показател за красотата на жената е и нейното психическо състояние. Различни стресови ситуации, хормонални смущения и други фактори не влияят по най-добрия начин на женската нервна система, причинявайки много заболявания.

При редовен прием на Омега – 3 при жените се наблюдава подобряване на паметта, по-активна мозъчна функция и намаляване на депресивното състояние.

Също така, Омега – 3 са добро средство за предотвратяване на неврологични заболявания, вероятност от инсулт, съдови заболявания, нормализира кръвното налягане.

atomy омега 3 мазнини

Как да изберем най-добрите Омега-3 за жени?

Когато избирате Омега-3, винаги препоръчваме да не преследвате ниска цена, а да обръщате внимание на показателите за качество на рибеното масло:

  1. Основният показател за качество е използването на риба, отглеждана в естествена среда.
  2. Всички риби трябва да се добиват и обработват на мястото на улова. Тук рибеното масло се събира и пречиства от прясно уловена риба. Приготвените суровини на брега се опаковат само за по-нататъшно изпращане от продавача.
  3. Много е важно рибеното масло да се използва в най — естествената форма-течна форма или капсули, в които няма излишни добавки.
  4. Самото рибено масло вече съдържа достатъчно количество мастни киселини, витамини и минерали, така че не изисква допълнително „обогатяване“ и консерванти. Единственото нещо, което може да се добави към висококачественото рибено масло, е естественият аромат на лимон.

Източник: https://atomybgakademia.com

Вашият коментар