7 неща в къщата, които понижават положителните вибрации и благополучието

хаос в къщата

Ако искаме повече положителна енергия у дома, е хубаво да избягваме „крадците на енергия”. Това са на пръв поглед дребни неща, които обаче застрашават спокойствието и благополучието ни.

Колегите от сайта https://vihvp.bg споделят 7 неща в къщата, които понижават положителните вибрации и благополучието:

  1. Нахвърляни мръсни дрехи

Съхранявайте мръсните дрехи на едно място и нека то не е в стаята, в която прекарвате най-много време. Мръсните дрехи понижават положителните вибрации, според Фън Шуй.

Понякога е по-лесно просто да оставим мръсната риза на стола или чорапите на пода, но ако го правим непрекъснато, намаляваме положителната енергия в дома.

  1. Обувки на пода в коридора

Голямото семейство означава и много обувки. Ето защо е важно да имаме голям шкаф за тях. Има много варианти, така че да не държим обувките на пода в коридора, а още по-лошо пред вратата.

Обувките могат да бъдат истински енергийни „убийци”, особено ако са мръсни.

  1. Много излишни предмети, стари вестници и прашни сувенири по рафтовете

Не събирайте старите вестници на купчини в случай че ви потрябват. Не дръжте и много излишни предмети по рафтовете. Колкото по-малко неща има в стаята, толкова по-голямо пространство остава за енергийния поток.

  1. Счупени предмети

Счупените предмети носят лоша енергия и крадат от късмета и благополучието ви. Още по-лошо е ако ги използвате. Ето защо е за предпочитане да се разделите с някоя любима вещ, която се е повредила, отколкото да я пазите от сантиментални чувства.

  1. Прах по мебелите

Прахът също влияе негативно на положителните вибрации в дома ви. Забърсвайте го редовно и като бонус ще бъдете по-здрави. Самата гледка на прашни мебели и предмети носи неприятни усещания.

  1. Празни бутилки и буркани на видно място

Ако имате такива, не ги дръжте на трапезната маса или друго видно място. Събирайте ги в някой шкаф или килера, щом като ви трябват.

  1. Отворен кош за боклук в дома

По-удобно ни е да държим коша за боклук отворен и то в коридора или кухнята, където прекарваме много време. Това обаче не е най-добрият вариант, когато говорим за положителна енергия. Или го дръжте на терасата, или сваляйте капака.

Вашият коментар