Swansea City vs Aston Villa

футболДнес в 19:30 българско време в Англия ще се изиграе мачът между Swansea City & Aston Villa на стадиона “Liberty Stadium”.

Ако следите някой от двата отбора вероятно вече сте се запознали с детайлите за срещата, но все пак, за всеки случай, ето ги отново:

Травмата в коляното на Андре Аю няма да му позволи да се включи в посрещането на Астън Вила у дома. Впрочем именно в Астън Вила се подвизава неговият брат – Джордан.
След като беше настинал, Джеферсън Монтеро вече се възстанови и ще може да се включи в мача.
Защитникът на Астън Вила Карлос Санчез най-после ще може да заиграе за своите, след като отсъства в продължение на два месеца поради разтегнато сухожилие.
Адам Траор и Джак Грейлиш няма да участват в мача. Според лекарския екип те ще бъдат възстановени едва в началото на следващия месец.

Как се изказаха специалистите за мача?

Алистър Мен каза, че, перифразирам, ако Суонзи победи, това драматично ще повлияе на нейното положение в таблицата с класирането. Към днешна дата отборът е с едва 8 точки над зоната на изпадащите. Но ако 40 точки поместват отбора в зоната на незастрашените дори в най-непредсказуемите футболни сезони, когато мачът е домакински имаш отлична възможност да се възползваш и да заслужиш победа, та ако ще отборът да е и Астън Вила.

Старши треньорът Франческо Гайдлин твърди, че това е най-важният мач за Суонзи за сезона и те ще дадат всичко от себе си, за да спечелят.

От друга страна, треньорът на Астън Вила, а именно Реми Гарде, заяви, че отборът му има много по-голям потенциал, отколкото показват резултатите му, и преспокойно би могъл да победи Съонзи.

Франческо Гайдлин заяви, че няма да е лесно и знае колко трудно е да се спечели такъв мач, но отборът му е подготвен, концентриран и футболистите тренират интензивно.

Реми Гарде пък заяви, че не се знае какво ще стана, но е убеден, че ще спаси клуба от изпадане.

Обобщение:
За Суонзи е изключително важно да спечели този мач. Не го ли стори, сериозно бих се разтревожил за тях, особено с добавените три точки към актива на Астън Вила.

Статистика:
В последните 10 срещи между двата отбора победите са Суонзи са четири към една за Вила, а равенствата са пет.

Последната загуба на Суонзи от Вила беше преди повече от четири години.

За любителите на футбола бихме предложили прогноза за резултат 2-1

Вашият коментар