Направи живота си по-лесен с нов лаптоп

нов лаптопОбичате да скролвате из интернет, но скоростта на лаптопа ви е много ниска? Пишете програми, но понякога им отнема дни да се компилират? Създавате видео клипове, но просто лаптопът ви не е за това? Тогава е време да подмените старата машина с нова.

Защо да чакате с часове, докато се включи, докато заредят всички програми? Защо трябва да се тормозите всеки ден (понеже нормалният човек използва своят компютър/лаптоп всеки ден) само защото този лаптоп е прекалено стар? Направете живота си по-лесен, като го замените.

Разбира се, много хора, ще ви кажат, че може просто да смените някоя част. Това е вярно, но лаптопите са с много малка възможност за ъпгрейд. Ако говорим и за стар модел, тогава вашият шанс намалява. Може да се възползвате от скоростта на SSD диск или още RAM памет, но това може да ускори вашият лаптоп само с 10-15%.

На вас ви трябва по-голям ъпдейт, повече мощност, по-спокоен живот пред компютъра.

Друг познат съвет, които можете често да чуете, когато споделите, че вашият лаптоп е бавен, е да го преинсталирате. За незапознатите от вас, това означава да изтриете всичко на компютъра си и да инсталирате отново всичко. Не си мислете, че ако цъкате „дейнсталираи“ на всяка програма, ще стане. Ако не сте запознати с този процес, попитайте специалист или потърсете информация в интернет.
Има нещо обаче, което можете да направите и сами – почистете го. Ако използвате лаптоп, не нотбук, а лаптоп, от долната му страна, трябва да има няколко болта. Ако сте късметлии, можете да отворите капака, дори без да развивате никакви болтчета, а само с клипсове.
Отворете този капак, няма нищо опасно под него, не можете да счупите нещо, ако го отворите, така че не бъдете страхливи. Отворете го и вижте колко мръсотия има там.

Не си и помисляйте, да я изсмучете с прахосмукачката! Това изобщо не е добра практика и никой не го прави. Можете да излезете на отворено пространство (тераса, балкон, прозорец) и да продухате всичката мръсотия, която се е събрала.  За всичко, което е останало, може да използвате четка за рисуване и да премахнете мръсотията, дори и на най-малките и тесни места.

Ако сте купували лаптопа чисто нов и никога не сте правили подобно почистване или да сте го водили на сервиз, под този капак може да има много неща.

Ако обаче, не ви се занимава с нито едно от нещата, които изброихме до тук, можете просто да се консултирате с колегите от SSTS сервиз дали си заслужава да ремонтирате стария лаптоп.

Ако пък сте решили да потърсите нов лаптоп, ще ви насочим към такъв, който да пасва на вашият бюджет и да ви върши работа, която да отнема много по-малко време от предишният ви лаптоп.

Ако се нуждаете от консултации или сервиз на лаптопи и компютри, можете да посетите специализирания сайт на SSTS.bg

Вашият коментар