CLEVER ADVERTISING – внимание! Не си губете времето с подобни рекламни мрежи!

През последната година получаваме оферти от редица „представитители“ на Clever ads (CLEVER ADVERTISING) и подобни подразделения на тази рекламна агенция. В един момент решихме да проверим по-обстойно какво предлагат тези агенти, масово от които португалци. Офертата естествено оскъдна и неприемлива още от самото начало. 1 евроцент на посетител беше офертата, като при искани минимум 3 … решиха да отпуснат още цял половин цент. Та 1,5 евро цента на посетител в сайта. В последствие се оказа, че:
1. Вместо 1 път на посетител, показват рекламата си 2 пъти
2. Разликата от статистиките на Google analytics се разминават между 20% и 50% с тяхната отчетна система, което реално е и най-големия проблем, заради който прекратихме теста с тях. Да беше 5-10%, иди дойде. Приемливо да речем. Обаче подобни разлики са недопустими и имат наглостта да обясняват, че не сме гледали уникалните посещения.
3. Не плащат за посещения идващи от социалните мрежи, но не си скриват рекламите от тези посетители. Това също не е ОК, защото да речем, колкото и да е ясно, че е малко junk трафик, то като нямат желание да плащат за него, не трябва да излъчват и реклама. Хитреците обаче не крият нищо.
4. Рекламите им са дразнещи, което също е проблем и ако ще се тормозят потребителите на даден сайт, то поне да има защо. За 1-2 цента определено не си заслужава, но по-лошото е, че като не отчитат правилно излиза, че показваш рекламите за по-малко от цент.
5. За теста ти пращат едни пари в Paypal, на които даже имат наглостта да те оставят ти да платиш таксата на paypal, което се равняваше на близо 4%. Кой нормален е ок на подобно нещо, да споделяш приходите си с paypal на стойност, колкото е прихода от инвестиции в дивидентни компании.


Наглостта им е да обясняват, че са коректни в отчитането и едва ли не излиза, че Google показва грешни данни, като в аналитикс много ясно се виждат уникалните посещения.

Надяваме се да спестим излишни нерви и загубено време на колеги със уеб сайтове, защото подобни оферти изобщо не трябва да се тестват, а те явно имат полза от всеки, който се излъже да „пробва“ рекламната им мрежа. Рекламите, които въртят са affiliate на betano bg.

Отново да кажем, че ако търсите мнение за CLEVER ADVERTISING се радваме, че сме ви спестили времето.

Вашият коментар